Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И догодина ще има топъл обяд за социално слабите пловдивчани

Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

2700 социално слаби пловдивчани ще получават топъл обяд от 4 януари до 27 април, следващата година. Храната – супа, основно ястие с месо и хляб, ще се раздава в 12 трапезарии – по две във всеки район на града. В петък порционът ще включва и десерт.

Топлият обяд ще бъде доставян по домовете само за най-трудно подвижните хора. Социалната програма в условията на извънредна ситуация е с възможност за 2,70 лв за храноден в продължение на 83 работни дни, или общо 655 хил. лева  – съобщи ръководителят на проекта към общината Елена Шопова

Целевата група на гражданите, които имат право на такава помощ, е с доход под 363 лева месечно на човек. Документите се подават до 21 декември в службите за социално подпомагане на районните кметства.

Ако един член на домакинството изпълнява този критерий под 363 лв., а другият - не, при условие, че живеят заедно, такава помощ ще се дава и на двамата – обясни Шопова.


Още от категорията

Дълговете на Пловдив са 19 милиона лева

19 милиона лева са дълговете на община Пловдив към този момент, съобщи заместник-кметът с ресор „Бюджет“ Величко Родопски. Тези задължения са от над 10 години, като в тях са включени много несъбрани през годините такса смет и данък сгради. Много от тези задължения са на фалирали фирми, осъдени и обявени в несъстоятелност. Затова няма как да..

публикувано на 02.03.21 в 16:33

Няма информация, но няма и ваксини

Позната картинка ме посрещна пред изглежда основния ваксинационен пункт в Пловдив  - сградата на РЗИ. Опашка от около 20 души на всякакви възрасти, които се опитваха да спазват социалната дистанция, бурно задаваха въпроси на охранителя на здравната инспекция, който за пореден път беше взел ролята на разпределител и информационно гише едновременно...

публикувано на 02.03.21 в 15:29

Оставиха в ареста собственик на фермата за марихуана в Калугерово

Апелативен съд – Пловдив потвърди решението на окръжните магистрати в Пазарджик и остави в ареста управителя на фирмата, в чиято сграда в Калугерово беше разкрита оранжерия за марихуана.  Съдът прие, че са налице достатъчно доказателства за криминалната му дейност и че съществува опасност той да продължи да се занимава с нея. Решението е..

публикувано на 02.03.21 в 13:51

ВМРО раздава български трикольори за Трети март

Български трикольори подаряват днес пред централата на ВМРО-БНД в Пловдив. Инициативата "Развей българския флаг" се провежда за поредна година по случай националния празник на България - Трети март.  Събитието се радва на висок интерес от страна на пловдивчани, като до ранния следобед бяха раздадени 500 български знамена, поздравителни картички и..

публикувано на 02.03.21 в 13:42

Приеха бюджета на Пловдив

С 30 "за" и 13 гласа "против" общинските съветници приеха бюджета на Пловдив за 2021 година. Против гласуваха БСП и "Демократична България", ВМРО също не подкрепи бюджета с аргумента, че не е реалистичен. Кметът Здравко Димитров благодари на съветниците, участвали в гласуването и увери, че въпреки..

обновено на 02.03.21 в 13:24