Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица (Пловдив) започва подготовка на 11 януари

Марица (Пловдив) ще стартира своята зимна подготовка на 11-ти януари, ако обстановката позволява това. За тогава е предвидена първата тренировка за 2021 година. За всички маричани предстоящата година ще бъде особено емоционална, тъй като ще се навършат 100 години от основаването на футболния клуб.

Тимът ще се готви при домашни условия по време на подготвителния период, като вече има уредени четири контролни срещи. Освен тях възпитаниците на треньора Николай Димитров ще изиграят още една, максимум две контроли, които още се уточняват. Марица има да изиграе два отложени мача от есенния полусезон в Трета лига, което налага по-малък брой контроли и по-специфична подготовка.

Към този момент няма освободени състезатели от състава на Марица. Възможно е привличането на 2-3 нови футболисти в тима през зимата.

Младият и талантлив защитник Йордан Пейчинов няма да започне подготовка с тима. Той е със скъсани връзки и за съжаление ще отсъства дълъг период от време от състава на „жълто-сините“.

Ето и уредените към момента контролни срещи на представителния отбор на Марица:

• 14 януари – с Локомотив (Пловдив)
• 23 януари – с Локомотив U19 (Пловдив)
• 28 януари – с Лудогорец U19 (в Хисаря)
• 6 февруари – със Спартак (Пловдив)

Часовете, както и терените на провеждане на срещите ще се уточняват преди двубоите в зависимост от метеорологичната обстановка. Възможно е да настъпят промени в програмата за подготовката, за които ще ви уведомяваме своевременно.

За поредна година феновете на Марица ще имат възможността да изберат „Най-добър футболист на 2020“ година, както и „Най-перспективен млад футболист – 2020“. Анкетата по традиция ще се проведе в два етапа. Първият – номинационен, а във вторият привържениците ще могат да избират между тримата събрали най-много номинационни гласове. Номининациите ще стартират през следващата седмица. Във втората категория победителят ще бъде излъчен по нов регламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40