Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица (Пловдив) започва подготовка на 11 януари

Марица (Пловдив) ще стартира своята зимна подготовка на 11-ти януари, ако обстановката позволява това. За тогава е предвидена първата тренировка за 2021 година. За всички маричани предстоящата година ще бъде особено емоционална, тъй като ще се навършат 100 години от основаването на футболния клуб.

Тимът ще се готви при домашни условия по време на подготвителния период, като вече има уредени четири контролни срещи. Освен тях възпитаниците на треньора Николай Димитров ще изиграят още една, максимум две контроли, които още се уточняват. Марица има да изиграе два отложени мача от есенния полусезон в Трета лига, което налага по-малък брой контроли и по-специфична подготовка.

Към този момент няма освободени състезатели от състава на Марица. Възможно е привличането на 2-3 нови футболисти в тима през зимата.

Младият и талантлив защитник Йордан Пейчинов няма да започне подготовка с тима. Той е със скъсани връзки и за съжаление ще отсъства дълъг период от време от състава на „жълто-сините“.

Ето и уредените към момента контролни срещи на представителния отбор на Марица:

• 14 януари – с Локомотив (Пловдив)
• 23 януари – с Локомотив U19 (Пловдив)
• 28 януари – с Лудогорец U19 (в Хисаря)
• 6 февруари – със Спартак (Пловдив)

Часовете, както и терените на провеждане на срещите ще се уточняват преди двубоите в зависимост от метеорологичната обстановка. Възможно е да настъпят промени в програмата за подготовката, за които ще ви уведомяваме своевременно.

За поредна година феновете на Марица ще имат възможността да изберат „Най-добър футболист на 2020“ година, както и „Най-перспективен млад футболист – 2020“. Анкетата по традиция ще се проведе в два етапа. Първият – номинационен, а във вторият привържениците ще могат да избират между тримата събрали най-много номинационни гласове. Номининациите ще стартират през следващата седмица. Във втората категория победителят ще бъде излъчен по нов регламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30