Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Алтер его” - гостува Димитър Никифоров

| обновено на 19.12.20 в 16:14


Поетът Димитър Никифоров ще бъде гост в „Алтер его“ тази събота. С него ще разговаряме за поезия и сатира, ще представим и новата му стихосбирка „За честта на единака“.

Димитър Никифоров е роден в с. Крушовица, Врачанско, от 20 г. живее в София. Работи като заварчик повече от 30 г. Пише от ранна възраст, но започва да издава доста по-късно. Първата му стихосбирка “Бодли в сърцето” излиза през 2013 г. Издал е още “Последната пробойна”,“Казано по мъжки”, „Сол в календара“ и „За честта на единака“.

В „Алтер его“ очаквайте и редовните ни рубрики „Римуван седмичен обзор“ и „Смехо-маратон“. А по някое време в предаването се очаква алтер егото на водещия да каже:

Брекзит. Лондон е обиден.

Англия е в криза.

Дядо Коледа не иде,

щото няма виза!

„Алтер его“ се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч.

Първото повторение е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Второто повторение е в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – защото така!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията
Красимир Димовски

Красимир Димовски с премиера на новата си книга

"Бог е дете, което си играе" - това е прозрението в последния разказ от новата книга на журналиста Красимир Димовски. До него достига момичето, от чието име се води повествованието. Останалите 12 сюжета в томчето са разказани от момчета. Всички - деца.  Затова „Moмичето, което предсказваше миналото“ е с подзаглавие "13 невръстни разказа"...

обновено на 17.06.21 в 14:36

Великите европейци, част втора - от Сафо до Джон Ленън

Втора част на книгата „Великите европейци“ ще бъде представена на 17 юни,  четвъртък, от 19 часа, в културен център „Спиритус“ на католическа църква „Свети Дух“ - Пловдив, кв. „Тракия“, ул. „Съединение“ 27   Европа е преживяла много пандемии през вековете, но европейският дух и европейската мисъл не просто оцеляват, те надделяват.  Така..

публикувано на 17.06.21 в 14:35

Концерт организират от НЧ "Проф. Кирил Дженев" за празника им

Преди три години помогнахме само за два дни да се съберат хиляди книги за богата библиотека на най-новото пловдивско читалище, изпратиха книги от всички краища на страната.  В програма "Точно днес" анонсираме поредна тяхна инициатива, в разговор с  Петя Маринова , секретар на Народно читалище "Проф. Кирил Дженев" .  Повече за патронния празник ,..

публикувано на 17.06.21 в 09:05

Философски миниатюри на Стефан Станев в библиотеката

Народна библиотека „Иван Вазов“ е домакин тази вечер на премиерата на книгата на Стефан Станев „От теб за теб“.  Философските миниатюри на автора ще представи акад. Марин Кадиев.

публикувано на 17.06.21 в 07:22

Четири премиерни заглавия на "Пловдив чете"

С премиерата на четири нови издания продължава литературният фестивал „Пловдив чете“. Довечера в Културния център „Тракарт“ ще се състои премиера на стихосбирката на Иван Странджев „Улици на тъгата“ . За автора и неговите стихове ще говори критикът и издател Иван Гранитски. В клуб „Петното“ авторката Миа Сердарева ще представи..

обновено на 16.06.21 в 10:31