Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старт на ски сезона в Пампорово със стриктни мерки

При стриктни мерки за безопасност и за предотвратяване на зарази с коронавирус днес се открива ски сезонът в Пампорово. 

Ще бъде достъпна по-голямата част от ски зоната в курорта. Отлично подготвени и отворени са пистите Язовира, Байпас- малката стена, Туристическата, Дельово дере, Картола и Стойките. 

Една от новостите за този сезон е максималното дигитализиране на основни услуги в курорта за улеснението и безопасността на туристите. 

От днес стартира новата онлайн платформа, където освен да се намери актуална информация за курорта всеки може да си купи лифт карта, ски пакет, хотелско настаняване и др. Закупените онлайн карти за лифт ще могат да се вземат от ключови места в курорта от специални устройства чрез сканиране на уникален код. Ще се предлагат също пластики за многократна употреба, които ще могат лесно да бъдат презареждани онлайн.

Любителите на белите спортове и зимната планина ще могат да се възползват от специални промоционални цени до 27 декември включително.

Целодневната карта за лифт за този период ще струва 52 лева за възрастен и 31 лв. за дете. А ски пакет с карта и ски оборудване ще струва съответно 62 и 38 лв. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В автобус №25 купуваме билетчето с карта или през мобилно приложение

Община Пловдив стартира пилотно нови методи за заплащане на билетите в градския транспорт. За момента жителите и гостите на Пловдив ще могат да тестват нововъведенията по линия номер 25, като ще имат възможност да избират как да заплатят своето пътуване – с банкова карта или с мобилно приложение. Апликацията MPass (www.mpass.bg) е напълно безплатна..

публикувано на 10.09.24 в 11:32
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 10:36

Делото срещу близнаците се отложи поради липсата на запис

Делото срещу близнаците Динкови, замесени в убийството на Малинов от Цалапица, беше отложено поради липсата на запис – веществено доказателство. Искането за въпросния запис между единия от братята, обвинени за укривателство, и подсъдимия за убийството на 24-годишният Димитър  Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев е прието от Окръжния съд, но не е..

публикувано на 10.09.24 в 10:35

Продължава делото срещу близнаците, замесени в убийството на Малинов

В Пловдив продължава делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Те са замесени в убийството 24-годишния Димитър  Малинов от Цалапица.  След като на предишното заседание бяха изслушани всички свидетели по делото за лично укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, днес се очаква разследването да представи информация..

обновено на 10.09.24 в 09:04

От днес нови фирми поемат осем от автобусните линии в Пловдив

От 10 септември влиза в сила временна мярка за транспорт на пътници по 8 автобусни линии с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113.  Мярката се налага във връзка с прекратения от Община Пловдив договор от 2016 г. с консорциум от три фирми. Фирма „КЗТ – Златанови“ ООД ще продължи да обслужва линия №36, а компания „Автобусни превози Пловдив“..

обновено на 10.09.24 в 07:45