Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обновен и отворен за обучение е Ресурсният център за деца

С над 40 хиляди лева, спестени от бюджета си тази година, Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Пловдив обнови двора и терапевтичните си кабинети в сградата си. Подменена е настилката на двора и съоръженията за игра, монтирана е и нова люлка за деца със специални потребности. 

А в сградата, където децата в нужда от пловдивска област провеждат часове с ресурсните учители, логопеди и терапевти, е обновено оборудването. „Този център е сред най-работещите в страната и аз съм горда, че със спестени средства точно в тази година откриваме нова придобивка“ – коментира при освещаването й Иванка Киркова, директор на Регионалното управление по образованието в Пловдив. 

Центърът работи с 570 деца със специфични потребности в цялата област, като заради КОВИД-19 много от заниманията се провеждат онлайн. „И в момента обаче продължаваме с екипа да работим присъствено с над 100 деца, защото поставяме образованието на първо място“ – съобщи д-р Катя Стоилова, директор на Центъра. 


Галерия

Още от категорията

Арестуваха шофьори, опитали да подкупят полицаи

Турски гражданин, шофирал без книжка, е задържан по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пловдив за предложен подкуп от 200 лева на полицаи Общо четирима шофьори на автомобили са били задържани по досъдебни производства на Окръжна прокуратура – Пловдив през почивните дни за това, че са предложили подкуп на полицаи, за да не ги санкционират..

публикувано на 01.03.21 в 16:09

Големи автобуси тръгнаха по осем от градските линии в Пловдив

Консорциум „Градски транспорт Пловдив – 2020 пое от днес обслужването на автобусни линии №4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93. По тях са пуснати в движение г олеми автобуси с над 72 места, с климатици и платформи за улеснен достъп на хора с увреждания. Всички коли са с най-високия екологичен клас „Евро 6“.  Фирмите разполагат в..

публикувано на 01.03.21 в 15:56

Без зелени коридори тази седмица за Пловдив и областта

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу Ковид-19 – съобщи за Радио Пловдив заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.  Той допълни, че получените вчера в инспекцията 4 700 дози ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на записаните пациенти. Приоритет все пак ще се дава на джипитата..

обновено на 01.03.21 в 13:46

Организацията в битката срещу Covid е най-големият ми успех

Дани Каназирева направи отчет за работата й като областен управител и изтъкна, че на първо място са успели с организацията на мерките, свързани с пандемията от Ковид-19.  „В Пловдив и областта 20 болници работят успешно за справяне с инфекцията, като имаме 1100 болнични легла“, подчерта Каназирева. Тя допълни, че е организирала и общата работа на..

публикувано на 01.03.21 в 12:29

ВАС оневини Сопот по старо дело от МОСВ

Върховният административен съд постанови, че община Сопот не дължи сумите по наложените финансови корекции по съдебно дело, което МОСВ заведе срещу общината по Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове. Това съобщиха от община Сопот, като уточниха, че екоминистерството трябва да заплати на общината..

публикувано на 01.03.21 в 11:43