Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 164 положителни за коронавируса в Пловдивско

1615 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас. Това 23% от направените за денонощието 6945 теста. За първи път в статистиката тази нощ са включени и антигенните тестове – те са 1703.

Най – много са новозаразениет в София – 311. Новите случаи в Пловдивска област са 164, в област Пазарджик са 55, в Смолянско са 14.

За последното 24 часа от вируса са излекувани 1375 души, починали са 99 души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама загинали и двама тежко ранени на бул. "Руски"

Двама души загинаха в тежък пътен инцидент в Пловдив тази нощ, други двама са в тежко състояние в болница. Около 3.30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. 6-ти септември“, джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл в разделителната ивица между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.  От удара..

обновено на 13.05.24 в 08:30

Част от бул. "Освобождение" затворена от днес

Временна организация, но без спиране на движението, се въвежда по пловдивския бул. „Освобождение“ от днес.  До 20 юни се предвижда да бъде затворена крайната дясна  лента в  северното платно на булеварда от бул. „Княз Борис I“ до ул. „Недялка Шилева“.  Движението ще се осъществява в другите две ленти. Причината са строително-монтажни работи по..

публикувано на 13.05.24 в 08:06

Информационна кампания по директни плащания в Пловдив и Пазарджик

Заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов ще открие информационната кампания по директни плащания в Пловдив. Срещата ще се проведе в Конгресния център на  Международен панаир Пловдив.  Следобед Иван Капитанов ще проведе информационна среща със земеделски производители и в Пазарджик. По време на срещите експертите ще представят..

обновено на 13.05.24 в 07:14

Екоактивисти подготвят петиция за чистотата на въздуха

Гражданското обединение “Дишай България” и Екологично сдружение „За Земята“ подготвят национална петиция за прозрачност за състоянието и проблемите на официалната система за мониторинг на качеството на въздуха. В Пловдив активисти на двете организации ще се срещнат и ще разговарят с граждани на ул. „Княз Александър Батемберг“, срещу стълбите..

обновено на 13.05.24 в 07:14

С близо 20 % са се увеличили ягодовите насаждения в Кричим

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 % спрямо 2020 г. Земеделските стопани от района са първи в производството и предлагането на ягоди на пазара. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на 2-рото издание на фестивала на ягодата в гр. Кричим. Тя обясни, че през последните години..

обновено на 13.05.24 в 07:13