Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искаме от всичко по много и естествено сме разочаровани

Винаги по това време на годината си пожелаваме от всичко по много и естествено - то не се случва, защото винаги има разминаване между желанията и реалната действителност. Ние сме изявени психологичски максималисти о от това идват големите ни проблеми. Това разстройва психиката и води до стрес, каза в предаването "Точно днес" психиатърът д-р Веселин Герев.

Натрупваните традиции на празниците, които през тази година не се случиха. Празниците не бяха типичните събирания с хора и пътувания. 

С д-р Герев разговаряхме и за различното отношение на хората към очакваната ваксина срещу Ковид-19. По думите му има естествен скептицизъм към имунизирането, въпреки "героичното" публично ваксиниране на знакови лица.

Тук също има прекалено големи очаквания, които могат да се окажат разочарование. Ваксината не гаранция, имунитет се изгражда бавно.

Самият д-р Герев няма да се имунизира, защото вече е преболедувал короновируса.

По неговите думи трябва да приемем, че животът ни през тази и през следващата година няма да се различава кой знае колко от този през миналата година. 

Страховете си остават, макар и леко редуцирани. Доста години бяхме свикнали да планираме, а сега това е невъзможно. Недоверието се засилва и от това, че становищата на управляващите често се променят. Предстои ни да видим и какви ще се резултатите на първите ваксинирани.

Съветът на психиатъра е да запазим реализма, въпреки "тегавото" емоционално настроение в началото на годината. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33