Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Извънредни мисли" - да откриеш себе си


Изпратихме тежката и спорна 2020 година. Усещането е за повече подготвеност около това, което предстои, и едновременно поуката от 2020, че сме уязвими ...във всеки един момент и в повечето аспекти на живота. 


За себе си психологът Еленко Ангелов казва :

„Към днешна дата съм  психолог, терапевт, писател, отстранител на проблеми (trouble-shooter) и консултант. Популярността дойде от малкия екран със стотици предавания за реалната сила на мисълта и приложна психология. От години се завърнах към любимите си спортове - натурален бодибилдинг и бокс. Прилагам и популяризирам здравословното и рационално хранене. Автор съм на десетки статии в родния печат и с качествено съдържание и влияние в социалните мрежи. Лектор съм на стотици семинари за личностно израстване и психология на успеха в България, радващи се на голям интерес и посещаемост.

Книгите ми се нареждат до едни от най-успешните и обичани за последните десет години. Трилогията „Най-голямата Истина“, „Рецепти за лично щастие и мотивация“, афоризмите от поредицата „1-на безплатна обиколка около Слънцето“ радват със своите преиздавания. Юни 2020 излязоха наведнъж ТРИ НОВИ КНИГИ - Романът „Реалност?“ том 1 и "Депрограмиращи сентенции" 1 и 2."


Още от категорията
Част от постера на

"Страх" на Ивайло Христов открива Киномания в Пловдив

Филмът на Ивайло Христов “Страх” - носител на 4 награди “Златна роза”- открива Киномания тази вечер в Пловдив.  Това е история за толерантност и човечност, за отчуждение, но и за нужда от близост, за предразсъдъците, породени от страха от различното. История, която едновременно натъжава и разсмива.  15-тото издание на Киномания продължава и утре с..

публикувано на 16.04.21 в 11:51

В "Срещите" - за театъра и живота - с любов

Тази събота в „Срещите” с драматурга на Пловдивския театър Александър Секулов си говорим за театъра като обществена лаборатория на смисъл. И още за думите: раждане, любов, смърт, Бог, памет, които човек през времето на своя живот, ако иска, ако се труди, ако вярва може да разбере. Бъдете с Радио Пловдив, ще е интересно.

публикувано на 16.04.21 в 11:51

"Шестият пръст" е дебютният роман на Деляна Манева

На книжния пазара вече може да бъде открит "Шестият пръст", това е  дебютен роман на режисьора и сценарист  Деляна Манева. Историята: 16-годишно момче, пред което са отворени всички врати на „Европа-та,” трябва да се срещне с биологичния си баща, когото не помни някога да е срещал. Защото като талантлив цигулар, отличник и спортист Павел..

публикувано на 16.04.21 в 09:47

В понеделник Епископската базилика отваря врати за посетители

Официалното откриване на Епископската базилика на Филипопол ще бъде на 18 април,  денят в който ЮНЕСКО отбелязва Международния ден за опазване на паметниците на  културата. Потънала в праха на времето, тя е открита за науката през 80 те години на миналия век при строителството на подлеза под Централна поща. След първоначалното проучване част от..

публикувано на 15.04.21 в 22:38

"Извънредни мисли" - в по-умерени тонове

„В живота се случва всичко“ е максима, която всеки съзнава, но на малцина е помогнала да преодолеят  застигналата  ги  трудност или трагедия. Последната година затвърди чрез непрестанно повтаряне този рефрен, изричан като мантра не само от устите ни, но пулсиращ неизменно във времето, в ежедневието, просмукващ се в живота ни изцяло, и..

обновено на 15.04.21 в 14:28