Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заради Богоявленския водосвет

Спират за 2,5 часа трафика по моста на Водната палата

Ще се движи само градският транспорт

| обновено на 06.01.21 в 08:25
Снимка: Пловдивска митрополия, архив

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Богоявленски водосвет на брега на Марица срещу Водната палата. Ритуалът по хвърлянето на кръста във водите на реката е от 12.30 часа. 

Преди литургията ще се проведе и традиционното литийно шествие в централната част на града. 

По този повод от 11:30 до 14:00 ч. ще бъде спряно движението по бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка от кръстовището с бул. „Шести септември” до бул. „България”. Ще бъдат допускани само автобуси на градския транспорт. 

Ограничава се движението в западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от ул. „Патриарх Евтимий” до бул. „Шести септември“, както и по бул. „Марица-юг” – от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до бул.„Цар Борис ІІІ Обединител“.

Затворени ще бъдат също улиците „Криволак“ и „Железарска“.

Всички участници в ритуала, както и всички зрители трябва да бъдат с маски, предупреди кметът Здравко Димитров. 

Местата за достъп на публиката ще бъдат ограничени с ленти, а за реда ще следят служителите на полицията и Общинска охрана. 


Още от категорията

В Пловдив пак повече оздравели, отколкото заразени с ковид

69 са новорегистрираните болни от Ковид – 19 в Пловдивска област през изминалите три денонощия, като сред тях има един лекар. Ноозаразени учители и служители в детски заведения няма. Продължава положителната тенденция оздравелите да са повече от новодиагностицираните с Ковид-19 в Пловдив и областта. За последните три денонощия те отново са..

публикувано на 18.01.21 в 16:24

В Пловдив разбиха група, издавала на чужденци фалшиви документи

Служител на сектор "Миграция" в Пловдив е сред участниците в група, снабдявала с лични карти чужденци срещу заплащане от над 10 хиляди евро.   Документите са ползвани от граждани на Турция, Албания и Тунис, за да пътуват в ЕС.  Задържани са петима души, като привлечените към наказателна отговорност на възраст между 43 и 60 години. При..

обновено на 18.01.21 в 15:35

АПИ прекрати поръчката за Югоизточния обход на Пловдив

Прекратена е обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив с дължина 4,8 километра. Според публикувания доклад на комисията към АПИ и 12-те фирми, подали документи за изграждането на пътя са отстранени от участие заради неточности в техническата им документация.  Обявената от АПИ максимална цена за изграждането на Югоизточния..

публикувано на 18.01.21 в 15:26

Преасфалтират Околовръстното на Пловдив

Започва ремонт на Околовръстното шосе на Пловдив, което е в много лошо състояние, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.  Той уточни, че има изготвен проект, който днес вече е възложен за изпълнение. Предстои областната управа да съгласува с Пътна полиция как да бъде затворено на два участъка Околовръстното, за..

обновено на 18.01.21 в 14:37

Отпускат 470 000 лева за укрепване на свлачището в Дряново

470 хиляди лева ще струва укрепването на двете скални свлачища в село Дряново до Лъки, стана ясно при инспекцията на премиера Бойко Борисов в селото.  Още днес следобед на извънредно заседание на Комисията за бедствия и аварии ще бъдат отпуснати средства за Дряново и други пострадали от наводненията населени места.  Първоначалните..

обновено на 18.01.21 в 14:37