Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентич за Ботев: Сега оставане, а после към върха

Азрудин Валентич (вдясно), анализаторът Кристиян Тиритиело и тримата нови
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) представи Азрудин Валентич като новия старши треньор на мъжкия отбор на пресконференция в конферентната зала на "Футболен комплекс Ботев 1912".

На брифинга бе представен и Кристиан Тиритиело, който ще бъде директор на звено "анализи". Също така бяха представени и трима нови футболисти - Кевин Янсон, Реда Рабей и Марио Младеновски.

Азрудин Валентич е роден на 21 юли 1970 година, а юношеската му кариера минава в Сараево. Като футболист е играл за отборите на Райт Роувърс, СК Ворвертц и Олимпия (Любляна).

Треньорската му кариера стартира в шведския тим Васалундс и преминава през Асириска и Далкурд, а за последно бе част от датския тим Фремад Амагер..

"Аз съм семеен човек Имам двама синове на 14 и 17 години. Може да ме наричате Вали. Идвам от Швеция, но съм роден в Югославия. Босненец съм. Живея в Швеция от 2002 година. Прекарах 18 години в тази страна. През миналата година се преместих в Дания. Започнах кариерата си като треньор в Швеция.

Много хора биха се изненадали на преместването ми в Ботев. Аз съм балканец, за мен решението не беше трудно. На мен ми е позната балканската енергия и любовта към футбола. Всички знаят какво се случва в Ботев, но и всички знаят какво е Ботев. Това в е най-старият футболен клуб в България. Ако погледнем таблицата с класирането, ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки. Ще бъда честен - дошъл съм, за да мога заедно с футболистите да придвижим Ботев към челото на класирането", заяви Азрудин Валентич.

"Наблюдавахме дербито с Локомотив и загубата с 0:6. Но тогава знам какво е било в главите на футболистите – пълна неизвестност за бъдещето на Ботев. Аз знам какво е градско дерби – такива има и в Копенхаген, и в Сараево. На феновете искам да обещая едно – може да загубим следващото дерби, но само ако Локомомтив е два пъти по-добър от сега. Но ще дадем всичко от себе си и ще умрем на терена“, обеща той.

Валентич добави, че като специалист обича да работи с млади футболисти. Новият наставник на "канарчетата" бе категоричен, че ще играят тези, които покажат качества и енергия да печелят мачове. Азрудин Валентич коментира и казуса с тежката контузия на Тодор Неделев.

"Много добре знаем, че Тодор Неделев е голямата звезда на отбора. Неприятно е, че е тежко контузен, надявам се да се възстанови пълноценно. Все пак добре е, че това стана в началото на подтотовката, а не непосредствено преди старта на новия сезон. Така ще можем да вземем мерки около сглобяването на състава без него. Ще се опитаме да се справим по най-добрия начин", допълни още Валентич.

"Аз ще работя като аналитик. Работил съм с Вали в Дания и Швеция", заяви Кристиан Тиритиело.

Азрудин Валентич не възнамерява да води Ботев на лагер в чужбина, а отборът да води подготовката си на базата в Коматево, където условията за тренировки и възстановяване са на високо ниво.

Заедно с двамата специалисти представени бяха и три нови попълнения – френският нападател Реда Рабей, 20-годишният младежки национал на Македония Марио Младеновски и 20-годишният халф Кевин Хьог Янсон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30