Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат от Главния прокурор надзор по дело за смърт на пътя

Снимка: Ани Петрова, БНР

Днес се навършват точно два месеца от смъртта на две момчета, които стават жертва на жестока катастрофа край пловдивското село Кадиево. 

На 11-ти ноември миналата година 16-годишният Тодор Бараков загива на място, а 17-годишният Виктор Василев е закаран в болница с множество травми, изпада в кома и по – късно издъхва. При катастрофата са ранени още две момчета, а на волана на БМВ-то, което се забива в дърво, е 17-годишният Петър Маринашки, който остава невредим. Задържан е за 24 часа, а след това е освободен срещу парична гаранция от 2000 лева. След намесата на медиите няколко дни по – късно му е отнето свидетелството за правоуправление.

Според разследващите причината за тежката катастрофа е несъобразена скорост. При бързите тестове пробите за наркотици и алкохол на шофьора са отрицателни. Все още обаче няма резултат от кръвния тест, а това не е нормално, смятат родителите на загиналите момчета. 

Те лично виждат причинителя на катастрофата отново да шофира дни след тежкото произшествие, както и да организира шумни купони без да показва каквото и да било съжаление за тежкия инцидент.

Възмутени от арогантното поведение на Петър Маринашки, родителите пишат Отворено писмо до Главния прокурор и започват събирането на подписка.

Тя стартира днес преди обед и само за няколко часа са събрани близо 60 подписа, разказва Галина Илчева, майка на загиналия 16-годишен Тодор Бараков.

Антоанета Петричанска разговаря с Галина Илчева за търсенето на справедливост и настояването институциите да си свършат работата. 

Интервюто е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17