Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Една трета от училищата в Пловдив област удължават първия срок

60 от 193 училища от Пловдивска област ще завършат първия учебен срок  по-късно от предвиденото от МОН. Първоначално срокът трябваше да бъде приключен на 1 февруари.

Решението е взето от педагогическите съвети, след като им бе дадена възможност да удължат с една или с две седмици занятията, за да се усвои по - добре материала в електронна среда. 

По препоръка на началника на Регионалното управление на образавание Иванка Киркова  удължаването ще е в училищата с деца от уязвими групи, за които онлай обучението е по- трудно. 


Още от категорията

Нов тротоар пропадна под краката на младеж в Пловдив

Новопостроен тротоар на улица "Луда Яна" в район "Северен"  пропадна под краката на минувач.  Инцидентът е станал предиобед, когато  запади пропаднали плочки млад мъж е  хлътнал в зейналата  дупка и се е контузил.  Улицата е  ремонтирана преди броени дни заради друг проблем с изтичащи под нея отходни води и е покрита с нови плочи.  Младежът е..

обновено на 07.03.21 в 14:09

Втори тур на кметските избори в Баните

В смолянската община Баните днес се провежда втори тур на частични местни избори за кмет.  До балотажа се стигна след проведените избори миналата неделя.  Състезанието днес продължават кандидатите за кмет на ГЕРБ и ДПС.   Изборният ден започна нормално във всичките 16 секции. Заради здравословен проблем на един от членовете се е наложила смяна..

обновено на 07.03.21 в 11:56

1426 новозаразени у нас, 98 в Пловдив

1426 нови случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  Положителните проби са 13,6% от направените 10 473 теста. Най-много са заразените в София - 406 души, 98 са в Пловдивска област, 51 в Пазарджишка и 8 в Смолянска.  В болница вече се лекуват 5629 пациенти с..

обновено на 07.03.21 в 09:05

С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми – в Пловдив

За първа година Ротаракт клуб Пловдив и Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол организират кампанията "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми " в града под тепетата.  По случай Международния ден на жената проектът ще се осъществи на 7ми и 8ми март с подкрепата на Община Пловдив и Фондация "Искам Бебе" с цел да се информират повече хора за..

обновено на 07.03.21 в 09:05

Светлинно шоу с дронове в небето над Чепеларе

Единствено по рода си светлинно шоу с дронове ще озари небето над Чепеларе на 7 март, съобщи общинската пресслужба.  Атрактивният аудио-визуален спектакъл е по повод 143 г. от Освобождението на България. Светлинната феерия ще бъде изпълнена с 40 високотехнологични дрона.  На небето над родопския град ще се изобразят националният трикольор,..

публикувано на 07.03.21 в 09:05