Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Срути се част от подпорна стена в подножието на Бунарджика

Част от подпорна стена на улица "Волга" в подстъпите на Бунарджика се срути след обилните валежи. 


Няма пострадали при инцидента. 

Движението край мястото на инцидента ще бъде ограничено и обозначено, за да го виждат ясно шофьорите. 


Камъните са вече разчистени от улицата и тротоара, а стената ще бъде укрепена, увери кметът на район „Централен“ Георги Стаменов:

Още от категорията

AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60 г. с повишен риск от тромбози

„Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60 г., които са с повишен риск от тромбози. Всички лица, получили първа доза от тази ваксина, които не са проявили нежелани лекарствени реакции, могат да се реваксинират със същата ваксина". Това обяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов. „По отношение на..

публикувано на 19.04.21 в 17:23

В Пловдив разкриха международна група за фишинг с БГ участие

Международна група  за онлайн измами с българско участие  разкриха след дълго проследяване пловдивската прокуратура и ГД БОП.   Пресечени са опити за пренасочване и укриване в непроследяеми сметки по света на десетки милиони долари и евро.  Българските спецслужби са ударили групата  след информация, че се готви трансфер на близо 40 милиона евро,..

обновено на 19.04.21 в 17:09

94 деца и ученици са под карантина

Дете от детска градина и трима души от персонала й са сред новоустановените 297 случая на ковид-19 в Пловдив и областта за последните 3 денонощия. Това е наложило карантина на контактните 29 деца.  Положителни за коронавирус са също двама учители и ученик от учебни заведения, в които под карантина са общо 65 ученици. Има и един медик с..

обновено на 19.04.21 в 15:23

В Стамболийски събарят незаконни къщи на безчинстващи преселници

Жители на кв. „Партизана“ в Стамболийски пропищяха от набезите на живеещите в близките незаконни къщи. Ромите не са местни, а са преселници от Димитровградско.  „Напрежението в квартала идва от обитателите на незаконните постройки – обиждат съседите, крадат, хвърлят камъни по минувачите, затова законните собственици са в правото си да..

обновено на 19.04.21 в 15:03

Искат промяна на решението кой да плаща на служителите в Епископската базилика

Съветниците от „Демократична България“ смятат, че Археологическият музей, а не Общинският институт „Старинен Пловдив“ трябва да плаща заплатите на уредниците в новооткритата Епископска базилика на Филипопол.  Четиримата искат от изпълняващия длъжността областен управител Петър Петров да върне за преразглеждане решението от сесията на 16 април...

публикувано на 19.04.21 в 14:34