Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Движение 21 иска вот по пощата и видеонаблюдение


Гласуване по пощата, не само за българите в чужбина, но и у нас,  за да се избегне риска от  заразяване с коранавирус, предлага политическа партия Движение 21 след проведената среща за парламентарните избори с президента Радев.

Лидерът на Движение21 Татяна  Дончева каза в интервю за Радио Пловдив, че предлагат  тази възможност да бъде  не само за  карантинираните, а за всички, които имат това желание - да гласуват по пощата, и обясни процедурата, по която това може да стане.

С изпращането по пощата  на  пликове, в единия с попълнена бюлетина, и другите с личния идентификатор, който се получава от администрацията, след подадено заявление,с данните си  в местната администрация, които се вписват в избирателния списък.  Пликовете се пускат на специално избрани места в отделни специални  кутии,  които ще се отварят от секционните комисии. Така ще се избегнат и опашките, и ще се даде възможност за по-активно гласуване.

В това няма нищо екзотично, заяви още  Дончева по повод  определението на ГЕРБ за тяхното предложение,  а  за предлаганите от ГЕРБ подвижни изборни кутии за карантинираните, риторично попита, дали това не е начин хората, които  ще извършват  тази работа да не се превърнат в подвижни камикадзета.  

За гласуването на българите в чужбина  Дончева, добави, че предлагат да бъде по  традиционната поща , а пликовете  може да се събират в  посолствата  или където са открити секции.

Между поставените  на срещата при президента от Движение 21 други теми, са били снабдяванате с вакасини и особено имунизирането на членовете на секционни комисии, финансирнето , както и свободния достъп до медиите, особено обществените и видеонаблюдението, което трябва да е повсеместно особено при отварянето на урните и броенето на протоколи. Това видеонаблюдение не може да бъде отхвърлено само защото до думите на г-жа Караянчева, някъде в кърджалийските села нямало видеовръзка. Ами като няма интернетвръзка, децата ви как учат там, или не учат ? Като няма за 10 процента, да осигурят за другите 90 процента.

Дали управляващите ще приемат предложенията на Движение 21 : Забелязала съм, че като тръгне някой да пада, първо губи чувството си за реалност  и разсъдък. Сега  тука виждам, при представителите на ГЕРБ,  имат едно безгранично желание да покажат лоялност на своя лидер, който колкото по-безумно се държи, те толкова му подадакват, защото се страхуват от гнева на господ.

Вие или сте сериозни политици, иле сте обслужващ персонал, който  като слугите на падишаха от страх да не му отрежат главата, се чудят как да залегнат и как да му оближата обувките.

Интервюто с Татяна Дончева е в звуковия файл.


Още от категорията

Единственото важно е да осигурим честни избори

Каква е разликата между първоначално обявената дата за парламентарните избори – 28 март и окончателно определената – 4 април? Няма разлика, коментира политологът Димитър Аврамов. „Човек ако не иска да направи нещо, винаги  ще си намери ричина. И обратното. Хубавото е, че си има Конституция и правила и изборите се подчиняват на тези..

публикувано на 15.01.21 в 16:27

Спасението на българите в чужбина е електронното гласуване

„ По принцип българите в чужбина винаги се вълнуват от изборите в родината си, така ще бъде и сега “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Иванка Иванова, член на Секционна избирателна комисия в Барселона от 2010 година. „ Няма разлика дали изборите са на 28 март или на 4 април. Страстната седмица в католическа Испания започва на 28 март и..

публикувано на 15.01.21 в 16:00

Да избираш на Великден - католици и арменци от Пловдив

Датата за предстоящите избори на 4-ти април съвпада с деня, в който католици и арменци посрещат Великден.  Най- голямата  католическата общност в България е в Пловдивска област, а най- голямата арменска е в град Пловдив. Заради Католическия Великден доста хора няма да успеят да отидат до урните  Католическата общност изрази..

публикувано на 15.01.21 в 14:44
Д-р Ангел Гозманов - дир. ВМА Пловдив

Ковид -19 е коварен и след преминаването на острата му фаза

Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение на симптомите, може да имитира всяко заболяване и никой не знае как точно ще протече. При 80% от хората минава леко, но при останалите - не - и може да зъвърши с фатален изход. Така описа коронавируса д-р Ангел Гозманов - директор на ВМА - Пловдив.  Т ой сподели, че медиците са се учили,..

публикувано на 15.01.21 в 14:11

Започва ремонт на най-разрушения път в област Пловдив

Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След едногодишна усилена работа между общините Брезово и Раковски, и институциите, бе одобрен и финансиран много важен проект за двете общини, рехабилитация чрез полагане на нова асфалтова настилка на пътя Брезово –..

обновено на 15.01.21 в 11:19