Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Мадан разследват майка, пребила бебето си

Майка, нанесла побой на 11-месечно момченце. Прокуратурата и полицията в Мадан, разследват 25-годишната жена.

Снощи е получен сигнал от 49-годишна жена от Мадан, която съобщила, че снаха ѝ от Якоруда, е нанесла побой над детето си – 11-месечно момченце. Инцидентът е станал в апартамента, в който живеят майката и детето. 

Незабавно след получаването на сигнала служители на полицията в Мадан направили проверка. Уведомена е Агенция за закрила на детето, момченцето е изведено от дома и е предадено на бащата. 

Материалите от проверката са докладвани в прокуратурата. Работата по изясняване на случая продължава.Още от категорията

"Холсим" иска да се удължи концесията на кариерите над Белащица

Концесионерът на кариерите над Белащица е поискал срокът на концесията да бъде удължен. Инвестиционното предложение на  „Холсим Кариерни материали Пловдив“ АД е да се продължи срокът за добив на строителни материали от находище "Белащица". То носи дата 26 февруари 2021 г., но е публикувано днес на страницата на община "Родопи", съгласно чл. 4, ал. 2 от..

публикувано на 01.03.21 в 21:57

Арестуваха шофьори, опитали да подкупят полицаи

Турски гражданин, шофирал без книжка, е задържан по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пловдив за предложен подкуп от 200 лева на полицаи Общо четирима шофьори на автомобили са били задържани по досъдебни производства на Окръжна прокуратура – Пловдив през почивните дни за това, че са предложили подкуп на полицаи, за да не ги санкционират..

публикувано на 01.03.21 в 16:09

Големи автобуси тръгнаха по осем от градските линии в Пловдив

Консорциум „Градски транспорт Пловдив – 2020 пое от днес обслужването на автобусни линии №4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93. По тях са пуснати в движение г олеми автобуси с над 72 места, с климатици и платформи за улеснен достъп на хора с увреждания. Всички коли са с най-високия екологичен клас „Евро 6“.  Фирмите разполагат в..

публикувано на 01.03.21 в 15:56

Без зелени коридори тази седмица за Пловдив и областта

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу Ковид-19 – съобщи за Радио Пловдив заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.  Той допълни, че получените вчера в инспекцията 4 700 дози ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на записаните пациенти. Приоритет все пак ще се дава на джипитата..

обновено на 01.03.21 в 13:46

Организацията в битката срещу Covid е най-големият ми успех

Дани Каназирева направи отчет за работата й като областен управител и изтъкна, че на първо място са успели с организацията на мерките, свързани с пандемията от Ковид-19.  „В Пловдив и областта 20 болници работят успешно за справяне с инфекцията, като имаме 1100 болнични легла“, подчерта Каназирева. Тя допълни, че е организирала и общата работа на..

публикувано на 01.03.21 в 12:29