Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Санкционираха над 25 шофьори на таксита в Пловдив

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

641 проверки на шофьори на  автомобили са извършили пътните полицаи в Пловдив само за 5 часа през изминалото денонощие.

Засилен е бил контролът най- вече над леките автомобили, които предлагат  таксиметрови услуги. Един от проверените не е изпълнил разпореждане на контролиращите, а  при последвалата проверка е установено, че е извършвал такива услуги, без  необходимите за целта документи.

Трима са санкционираните , които са използвали мобилни телефони  по време на движение. В 16 от случаите при проверката е установено, че шофьорите не използват  обезопасителен колан. Един от тях е бил 0,58 промила на алкохол в кръвта.

Три от проверените таксита са били технически неизправни. Проверяващите са засекли и  двама души, извършвали превоз срещу заплащане, но с  нередовни пътни документи.

Констатирани са общо 743 нарушения. Съставени са 71 акта и 182 броя глоби по фиш- съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.Още от категорията

Двама души са евакуирани при пожар в жилищна сграда

Пожар е избухнал в жилищна сграда на ул. "Варвара" в Пловдив.  Сигналът е подаден днес към 16:30 ч, като на адреса веднага са изпратени два противопожарни автомобила и екип на Спешна помощ.  Пострадали от огнената стихия няма, но се е наложило двама души да бъдат евакуирани. По първоначални данни причинителят на пожара е газова бутилка. 

публикувано на 12.05.21 в 17:22

Спешното почистване на река Марица отпадна

Заместникът-кметът на Пловдив Величко Родопски прекрати спорната процедура за почистването на река Марица без провеждането на обществена поръчка. В средата на април с мотив за неотложност и спешност Община Пловдив обяви поръчка за договаряне без предварително обявление за почистването на коритото на реката за 4 900 000 лева без ДДС.  Последва..

публикувано на 12.05.21 в 15:54

Арестуваха шефа на Охранителна полиция в Асеновград, грозят го 8 години затвор

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна две обвинения срещу  началника на Охранителна полиция в Асеновград Тенчо Тенев .  Едното е за това, че е Тенев е превишил властта и правата си при сключване на договори за дарения в МВР. Той е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ - Асеновград, без да има право на това, като..

публикувано на 12.05.21 в 14:03

Обновяват 13 детски площадки в Пазарджик

Община Пазарджик ще обнови изцяло 13 детски площадки в населените места от Общината.  Кметът Тодор Попов съобщи, че реновирането им ще струва 230 000 лева, като средствата са отпуснати от правителството.  В село Паталеница ще бъдат изградени две площадки – в училището и в детската градина, а в други 11 села по една площадка.  Всички съоръжения не..

публикувано на 12.05.21 в 13:26
Околовръстно шосе Пловдив

АПИ провери "улея на смъртта" след критиките на ИПБ за ремонта

Поставяне на мантинелите на повече от метър от пътя и гумени колчета по средата в участъка, където стана катастрофата по Великден – това ще препоръча Европейският център за транспортни политики на Агенция „Пътна инфраструктура“ след инспекция на Околовръстното шосе на Пловдив. Сред препоръките още ще е и повишаване на светлоотразителния..

публикувано на 12.05.21 в 13:10