Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Единственото важно е да осигурим честни избори


Каква е разликата между първоначално обявената дата за парламентарните избори – 28 март и окончателно определената – 4 април?

Няма разлика, коментира политологът Димитър Аврамов. „Човек ако не иска да направи нещо, винаги  ще си намери ричина. И обратното. Хубавото е, че си има Конституция и правила и изборите се подчиняват на тези правила.“ - казва той. 

Малките партии, на ръба на изборната бариера – може да не я минат.

Важна е не датата, а какво предлагат политическите партии на хората.

Когато политиците нямат интелектуален капацитет да говорят по същество, търсят други теми, които опират до  дребнотемие, като например „кога ще са изборите?“.

Ако зависи от управляващите, избори не трябва да имат, просто защото няма управляващи, които да искат избори. Не конкретно сегашните, а изобщо, смята Димитър Аврамов. 

По думите му,  българските управляващи не са готови за избори, те нямат позитивен дневен ред и накрая просто  ще предложат "още от същото". 

Опозицията  трябва да е много конкретна и да разбере какво искат хората, ако възнамерява да постигне нещо. 

Със сигурност до изборите има много малко време и повече предложение ще останат като сън – те не могат да бъдат приложени. 

Единственото сигурно нещо е да осигурим чрез наблюдатели прозрачността на вота.  По традиция у нас измами се правят от най-големите партии. 

Медиите и обществото да видят дали управляващите не правят тайни промени в изборния кодекс, за да бъдат облагодетелствени от тях. Нищо друго не е важно сега.

Да направим тези избори, като сложим под зорко наблюдение организаторите им, за да си гарантираме честност на вота.

Ако някой вярва на това управление, е просто наивен. 


Още от категорията

Ще победим вируса, но не скоро

"Аз давах дежурства и пред мен започна един нов стадий в живота ми. Такова движение, ден след ден, така минава времето през вълните на коронавируса" каза в интервю за Радио Пловдив началника на Инфекциозна клиника към Университетската болница „Свети Георги“ д-р Олиана Бойкинова. "Този вирус донесе огромна социална, психическа и човешка промяна."..

публикувано на 08.03.21 в 16:31

Идва пролет и пак ще плащаме данъци

Слънчевата сутрин на международния ден на жената се оказа перфектно време за някои да изплатят или декларират своите задължения към общината. Опашка от около десетина напълно спокойни човека се беше извила пред дирекцията за местни данъци и такси на ул. "Радецки" в Пловдив. Гражданите, очевидно свикнали със социалната дистанция, създаваха впечатление..

публикувано на 08.03.21 в 15:04
Зам.-областният управител на Пазарджишка област Йордан Кожухаров и д-р Хюля Шериф (вдясно)

В Пазарджишко преустановяват плановия прием и операциите

Със заповед на директора на РЗИ - Пазарджик от днес се преустановят плановият прием, плановата оперативна дейност, свижданията в болниците на територията на областта. Причината е, че през последните седмици непрекъснато растат случаите на КОВИД-19, обясни в интервю за Радио Пловдив  д-р Хюля Шериф, заместник-директор на РЗИ - Пазарджик.  Тя уточни,..

публикувано на 08.03.21 в 14:21

Добре е да се ваксинират и хората, преболедували Ковид-19

На 8 март става точно една година от регистрирането на първия случай на Ковид-19 в България. Това бе в болницата в град Габрово с доказан пациент за вируса. Днес задаваме още от важните въпроси за падемията, ваксините и стадния имунитет, новите реалности и областите в червено за третата вълна, разговор с епидемиолога д-р  Христиана Бацелова  от..

обновено на 08.03.21 в 11:38

МБАЛ "Свети Мина" ще работи с 60 легла за Ковид-19 през март

Интервю с проф. д-р  Петър Петров  директор на МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив, определена да работи миналата година като Ковид болница вече не работи само като такава. През март ще има общо 60 легла за лечение на инфекциозното заболяване. За спирането на плановия прием и за пътеките от НЗОК говорим с д-р Петров. Той уточни, че разполагат с 30..

обновено на 08.03.21 в 10:57