Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Видолов стана помощник на Ясен Петров

Ясен Петров и Емил Костадинов
Снимка: БГНЕС

Костадин Видолов, треньорът на вратарите Георги Шейтанов и Алекс Георгиев влизат в щаба на новия национален треньор на България Ясен Петров, който днес беше представен пред медиите. Както е известно, 52-годишният пловдивчанин беше назначен вчера с договор за 1+1 години.

Шейтанов беше помощник на Ясен Петров в Китай, като същото се отнася и за Георгиев, преди това работил и в юношеските национални отбори.

"Осъзнавам с какво се захващам. Наистина като километри бях далече, но реално в мислите си никога не съм бил далече от българския футбол. В стаята ми в Китай на телевизора вървяха китайските мачове, а на лаптопа ми българските мачове. Тука съм вече една година и 6 месеца, не съм спирал да се интересувам и да ходя на срещи по стадионите. Бях и на финала за Купата на България", заяви Ясен Петров.

"И сега имах вариант да замина за Китай, но след като се чухме с Емил Костадинов, нямах колебания. На първо място за мене е чест, изобщо не се замислих. И тука не става дума за бюджети и пари. Тука става въпрос, ако е възможно да върнем някаква искрица надежда. Националният отбор е представителната селекция на страната. В последно време имиджът рязко падна, но всички се вълнуват от резултатите. Ситуацията е много тежка, но мисля, че можем да върнем усмивките на хората.

Много добре знаем, че това е колективен спорт, в който ако дадем искрица, ще бъде радост за целия народ. Виждате волейболистите в какво се превърнаха, след като побеждават", добави новият селекционер.

"Много ми се иска да не си подценяваме играчите, а и те да не се надценяват. Това са играчите, с трябва тях да постигаме въпроси. Като Барселона няма да играем. Само Барселона играе като Барселона. Ние ще търсим резултат. Ще се опитаме да сме тактически подготвени, мачовете през месец март са през три дни и ще се постараем да вземем максимума като резултат. Първо два мача у дома и второ, и двата са през три дни. В Северна Ирландия също ще търсим резултат, ако го направим- мисля, че ще върнем усмивките.

Ако не вярвах, че ще вземем нещо от Швейцария и Италия, нямаше да съм тука. Имам наблюдение върху българските играчи, имам представа. Но аз не мога да живея в едно време, в което има негативизъм, само тъмнина. Аз вярвам, аз съм само позитивен човек. Смятам, че това е една възможоност.

Вече съм говорил със селекционера на младежкия национален отбор и пак ще говоря. Ще държа да има добра атмосфера. Много е важно да имат самочувствие и да нямат страх футболистите. Но най-напред се надявам да имаме късмет, че ще направим нещо.

Нямам мениджърски обаждания до момента, а и няма как да имам. Ще дадем шанс на някои млади футболисти. С мениджъри мога да говоря до толкова, ако български футболист играе зад граница, да получа информация в какво състояние е той.

В отбора ще играят хората, които са във форма. Ще трябва да наблюдаваме и да гледаме макисмум хора, ще говорим с треньорите на българските играчи в чужбина. Ние наистина ще трябва да търсим работа и трябва спокойствие, да имаме повече време, защото сме притиснати. Ще се разпределим екипа сега и ни предстоят пътувания.

Евентуално завръщане на Ивелин Попов? Това са предстоящи неща като разговори. Младите ще получават шансове, но трябва да са добри, трябва да намерим формулата да се справим. Трябва да извикаме по-голяма група, защото имаме два мача в кратко време".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57