Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Видолов стана помощник на Ясен Петров

Ясен Петров и Емил Костадинов
Снимка: БГНЕС

Костадин Видолов, треньорът на вратарите Георги Шейтанов и Алекс Георгиев влизат в щаба на новия национален треньор на България Ясен Петров, който днес беше представен пред медиите. Както е известно, 52-годишният пловдивчанин беше назначен вчера с договор за 1+1 години.

Шейтанов беше помощник на Ясен Петров в Китай, като същото се отнася и за Георгиев, преди това работил и в юношеските национални отбори.

"Осъзнавам с какво се захващам. Наистина като километри бях далече, но реално в мислите си никога не съм бил далече от българския футбол. В стаята ми в Китай на телевизора вървяха китайските мачове, а на лаптопа ми българските мачове. Тука съм вече една година и 6 месеца, не съм спирал да се интересувам и да ходя на срещи по стадионите. Бях и на финала за Купата на България", заяви Ясен Петров.

"И сега имах вариант да замина за Китай, но след като се чухме с Емил Костадинов, нямах колебания. На първо място за мене е чест, изобщо не се замислих. И тука не става дума за бюджети и пари. Тука става въпрос, ако е възможно да върнем някаква искрица надежда. Националният отбор е представителната селекция на страната. В последно време имиджът рязко падна, но всички се вълнуват от резултатите. Ситуацията е много тежка, но мисля, че можем да върнем усмивките на хората.

Много добре знаем, че това е колективен спорт, в който ако дадем искрица, ще бъде радост за целия народ. Виждате волейболистите в какво се превърнаха, след като побеждават", добави новият селекционер.

"Много ми се иска да не си подценяваме играчите, а и те да не се надценяват. Това са играчите, с трябва тях да постигаме въпроси. Като Барселона няма да играем. Само Барселона играе като Барселона. Ние ще търсим резултат. Ще се опитаме да сме тактически подготвени, мачовете през месец март са през три дни и ще се постараем да вземем максимума като резултат. Първо два мача у дома и второ, и двата са през три дни. В Северна Ирландия също ще търсим резултат, ако го направим- мисля, че ще върнем усмивките.

Ако не вярвах, че ще вземем нещо от Швейцария и Италия, нямаше да съм тука. Имам наблюдение върху българските играчи, имам представа. Но аз не мога да живея в едно време, в което има негативизъм, само тъмнина. Аз вярвам, аз съм само позитивен човек. Смятам, че това е една възможоност.

Вече съм говорил със селекционера на младежкия национален отбор и пак ще говоря. Ще държа да има добра атмосфера. Много е важно да имат самочувствие и да нямат страх футболистите. Но най-напред се надявам да имаме късмет, че ще направим нещо.

Нямам мениджърски обаждания до момента, а и няма как да имам. Ще дадем шанс на някои млади футболисти. С мениджъри мога да говоря до толкова, ако български футболист играе зад граница, да получа информация в какво състояние е той.

В отбора ще играят хората, които са във форма. Ще трябва да наблюдаваме и да гледаме макисмум хора, ще говорим с треньорите на българските играчи в чужбина. Ние наистина ще трябва да търсим работа и трябва спокойствие, да имаме повече време, защото сме притиснати. Ще се разпределим екипа сега и ни предстоят пътувания.

Евентуално завръщане на Ивелин Попов? Това са предстоящи неща като разговори. Младите ще получават шансове, но трябва да са добри, трябва да намерим формулата да се справим. Трябва да извикаме по-голяма група, защото имаме два мача в кратко време".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04