Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пазарджишката библиотека е с нов сайт

Регионалната библиотека в Пазарджик вече има нов сайт, разработен от Министерството на културата. 

Проектът е със заглавие "Развитие на регионалните дейности чрез създаване на единна информационна система с обединена интернет страница". 

Новият сайт е по-динамичен и с възможност да се полза чрез различни мобилни устройства. Това ще спести на потребителите неудобството да преглеждат многобройните уебсайтове на читалищните библиотеки за търсене на информация. 

Сайтът дава и бърз достъп и до документалните ресурси на регионалната библиотека. Основната цел на проекта е подобряване благосъстоянието на местната общност чрез предоставяне на бързи информационни услуги, базирани на възможностите на новите технологии.


Още от категорията

Премиера на "Бомбето" в Кукления театър

Каскетът ли управлява бомбето, или бомбето – каскета?  С тази образност е поставен социалният и философският конфликт в куклената постановка за възрастни „ Бомбето “ по новелата на Йордан Радичков . Представлението е реализирано от Пловдивския Куклен театър с гост- режисьор Катя Петрова , която пък е поканила от своя страна за сценографията..

публикувано на 02.03.21 в 16:37

Читалището в град Шипка на 160 години

Читалище „Светлина-1861“ в град Шипка, тази година отбелязва 160 години, от създаването си. Това е най-старото, селско читалище в страната, което е изключително активно в своята дейност и днес. То има своя художествена галерия и собствена музейна сбирка.  Традиция за читалище „Светлина-1861“ са „Шипка фест“, който се провежда от три години и..

обновено на 02.03.21 в 15:40
Димитър Георгиев в галерията, която носи името му

Отвори врати най-новата галерия-музей в Пловдив

С над 300 творби на стари български майстори на четката и скуптурата отваря врати най-новата галерия в Пловдив и единствената, която ще е едновременно и музей. Тя носи името на пловдивския бизнесмен Димитър Георгиев, известен меценат на изкуството под тепетата.  Картини на Златю Бояджиев, Димитър Гюдженов, Цанко Лавренов, Иван Милев, Борис..

публикувано на 02.03.21 в 13:01
Проф. Пламен Павлов

Проф.Пламен Павлов за книгата "Владетелите на България"

Книгата "Владетелите на България"  е панорама на българската държавност, каза в интервю за Радио Пловдив проф. Пламен Павлов съавтор на изданието, заедно   с Делян Момчилов.  В изданието на "Сиела"   са представени  хронологично над 80   владетели  по българските земи от древните траки и  кановете, до последните  царе и царици.  Между тях има и слаби,..

публикувано на 02.03.21 в 11:09

Галерия "Ромфея" показва картини на талантите от НХГ-Пловдив

Традиционната годишна изложба на ученици от Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" ще бъде открита тази вечер в галерия " Ромфея ", Пловдив. Тя ще може да се разгледа до 15 март 2021 г.  В експозицията ще бъдат показани произведения на гимназисти от всички седем специалности на училището - Живопис, Графика, Стенопис, Рекламна графика,..

публикувано на 02.03.21 в 10:34