Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът в Стряма и Раковски: Има всичко необходимо хората да са добре!

| обновено на 17.01.21 в 19:38


С 2,5 млн. лв. в с. Стряма ще бъде изградена пречиствателна станция и канализация, които ще обслужват и огромната индустриална зона "Раковски" край селото.  

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешно посещение на „Индустриална зона Раковски” и региона  този следобед. За визитата му се разбира от излъчвано видео в профила му във Фейсбук. 

В момента територията на зоната е заета на около 85% и в нея са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производството. За да се осигури по-добра свързаност, през декември отпуснахме 600 000 лв. за изграждането на околовръстен път в с. Стряма, който значително ще улесни и работещите в зоната. Амбицията на ръководството й е да стане първата въглеродно неутрална зона в България, каза премиерът.  

5 хил. души работят в Индустриална зона "Раковски" край с. Стряма, а през последните 20 години тя е осигурявала препитанието на над 30 000 души. Тук има над 200 компании, като 24 от тях са се възползвали временно от мярката 60/40. Полученият ресурс за запазване на заетостта е 7 млн. лв., добави той  и пожела младите хора да живеят и работят по родните си места. 

С 1,3 млрд. лв. сме подкрепили бизнеса чрез мерките на МТСП и МИ. По схемата 60/40 вече са изплатени 714 милиона лева и са запазени над 250 хил. работни места.

"В образователната инфраструктура сме направили толкова, колкото никой друг не е правил. Изпълнихме ангажимента си по отношение на двойното увеличение на учителските заплати и тази политика трябва да продължи.
Над половин милион лева отпуснахме за изграждане на нова училищна сграда към ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски. Постройката е на 2 етажа, всеки с по 2 класни стаи и санитарни възли. С разширението на училището се осигуряват допълнителни 120 места за ученици. Благоустроен е и училищният двор.                                                                         
Раковски е един развиващ се град. Строим училища, детски градини, пречиствателни станции, асфалтираме улици. В района има и голяма индустриална зона, благодарение на която има много работни места. В Раковски има всичко необходимо хората да се чувстват добре и да се развиват."

Имаме добро управление и можем да управляваме кризи, заради което мерките ни са либерални - коментира по друга тема премиерът.   „Либерални мерки, няма вечерен час. Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. Сега пандемията – 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете министерства: социалното и икономическото, за подкрепа на бизнеса. Само дотук е към 7 млн. лв. за тази зона“, допълни той. „Преди българите гледаха към Великобритания. Сега англичаните ще гледат към България. Вече процесът е видим." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Основните храни у нас отново поскъпват

Цените на основните зеленчуци – краставици и домати тръгнаха нагоре , показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Вносните краставици поскъпват с близо 13%, а оранжерийните с 5 на сто. По – скъпи са и оранжерийните домати с 12 %. Само зеленият пипер е поевтинял с над 13 на сто. При зелето се наблюдава увеличение с над..

обновено на 04.08.24 в 16:39

С мирен протест майки в Смилян поискаха повече "легнали полицаи"

Група майки от родопското село Смилян направиха днес мирно шествие с искане за изграждането на тротоар и повдигнати неравности за ограничаване на скоростта.   Първоначално жителите на Смилян бяха предвидили днес да има ефективен протест и да блокират за три часа пътя Смилян – Рудозем, но го отмениха и проведоха мирно шествие.  Младите родители..

обновено на 04.08.24 в 16:39

Детето от Пловдив, пострадало на плажа в Созопол, вече е контактно

Със стабилни жизнени показатели е детето, пострадало при инцидент с машина за почистване на пясък на плажа в Созопол.  Тази сутрин с 9-годишното момче се влиза в контакт, информират от „Пирогов“.  Нощта е преминала спокойно за детето, което беше доведено по въздух от Бургас до София със самолет „Спартан“. В полета участва медицински екип на..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Мъж от Стамболийски загина при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от четвъртия етаж.  Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални мигранти в кола на автомагистрала "Марица".  Около 5 часа тази сутрин арестуваният каналджия е опитал да избяга като се е промушил..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Пловдивски фермер разиграва на търг "кралски пъпеш"

За първи път у нас се разиграва търг на „кралски пъпеш“. Инициативата е на един от най-големите фермери у нас - Красимир Кумчев от Пловдив. Пъпешът е отгледан в собствената му градина и е от японския сорт "Юбари", който е най-скъпият в света. Абсолютният рекорд е регистриран в Япония, където пъпеш „Юбари“ е продаден за 46 000 щатски долара...

обновено на 04.08.24 в 14:53