Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампанията "100% Ботев Пловдив"

Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Сдружение "ПФК Ботев" даде старт на нова кампания под надслов "100% Ботев Пловдив", чиято цел е събирането на 100% от акциите на клуба на едно място.

Кампанията ще подпомогне откупуването на 39% от акциите на Ботев (Пловдив), които в момента са собственост на обявеното в несъстоятелност дружество ТЦ ИМЕ АД.

Вече е внесен задатък, като оставащата сума за събиране е 100 000 лв., а срокът е до средата на февруари.

По подобен начин бяха погасени дълговете на клуба на стойност 565 хиляди лева в предишната инициатива "Да живее Ботев Пловдив".

Ето какво още съобщиха Сдружение "ПФК Ботев" и футболният клуб:

"Със събирането на едно място на пълния пакет акции ще направим ПФК Ботев АД изключително привлекателен за инвеститорите. Така привържениците на най-стария футболен клуб в България ще извършат подвиг за стабилизирането на любимия си Ботев (Пловдив), при това - за втори път през последните месеци.

И макар че процесът по придобиването на остатъчните акции да стартира преди доста време, след заявения интерес от г-н Зингаревич всички действия са съгласувани с него и неговите представители.

1. Открита е сметка за дарения за кампанията: IBAN : BG57 TEXI 9545 1004 0180 00, Сдружение ПФК Ботев

2. Възобновяват се онлайн търговете, като ще бъдат предложени още ценни за ботевистите артикули.

3. Възстановява се благодарствената онлайн стена за дарителите, насочена към фирмите

4. В следващите дни ще бъдат анонсирани още инициативи, които в момента се подготвят."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев обяви продадените билети за реванша с Панатинайкос

Ботев (Пловдив) обяви 12 000 продадени билета за реванша с Панатинайкос. Ето какво написаха "канарчетата": 12 000 вече си осигуриха място на "Колежа“ за реванша с Панатинайкос. На 1 август, четвъртък, от 21:00 часа Ботев се нуждае от вашата подкрепа, за да обърне нещата в своя полза. Вземете билет или абонаментна карта и подкрепете Ботев от стадион..

публикувано на 29.07.24 в 18:09

Локомотив пусна билетите за мача с Левски

Локомотив Пловдив пусна в продажба билетите за мача срещу Левски от третия кръг на първенството. Двубоят на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ е в петък (2 август), от 21:15 часа. Билетите за него са вече в продажба онлайн на eventim.bg и в партньорската мрежа на Ивентим: бензиностанции OMV, магазини Технополис, книжарници Orange, магазини..

публикувано на 29.07.24 в 18:04

"Ботев" и "Локо" със зрелищно 2:2 в дербито

"Ботев" и "Локомотив" направиха зрелищно равенство 2:2 в дербито на Пловдив в мач от втория кръг на Първа лига. Пред почти пълните трибуни на стадион "Христо Ботев"  Никола Илиев откри резултата за "канарчетата" в 18-ата минута. Символиччните домакини доминираха през първата част и направиха няколко пропуска. Мичи Нтело изравни през втората част в..

публикувано на 29.07.24 в 00:27

Слушайте пловдивското дерби пряко по Радио Пловдив

"Ботев" приема "Локомотив" в пловдивското дерби от втория кръг на Първа лига. Мачът на годината е от 21:15 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. Реновираният стадион на "жълто-черните" за пръв път ще види това съперничество в истинския му блясък, като на трибуните ще има  фенове и на двата отбора.  И двата..

публикувано на 28.07.24 в 12:57

Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф

Първият български участник на Игрите в Париж Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф във френската столица.  Василев завърши втори в последната шеста серия с време от 6:56.63.  Най-бърз в пресявките беше световният вицешампион Симон ван Дорп (Нидерландия) в трета серия, който единствен слезе под 6:50 минути с 6:49.93 минути...

публикувано на 27.07.24 в 18:19