Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фалшификаторите остават в ареста, само един от тях е с домашен арест

Пловдивският Районен съд гледа мерките за неотклонение на 45-годишният полицай Боян Кабашки и четиримата му съучастници.

За Кабашки, както и за Рангел Сарийски, Борис Ябълков, Христо Лозев и Васил Гайдаджийски, на възраст между 43 и 60 години, прокуратурата поиска най-тежката мярка „задържане под стража“.

Групата им е дейставла на територията на Пловдив, Самоков, Карлово и Ихтиман, като срещу 10 хиляди евро са продавали фалшивите лични карти на граждани на Турция, Албания и Тунис, за да влизат в ЕС.

Прокурор Светослава Пенчева обоснова своето искане пред съда, като изтъкна, че обвиняемите са действали заедно и ако бъдат на свобода, могат да извършат и друго престъпление.

Адвокатът на полицая Кабашки Атанас Павлов изтъкна защо подзащитният му не заслужава най-тежката мярка за неотклонение: той е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, на който винаги може да бъде открит.

Иначе пред съда 45-годишният полицай от сектор Миграция Боян Кабашки изтъкна, че е самотен родител на 14-годишно момиче и иска по-лека мярка, за да може да се грижи за непълнолетната си дъщеря.

Адвокат Александър Попчев, защитник на 43-годишният Лозев, каза, че подзащитният му дори не познава останалите от групата и призова прокуратурата да работи по европейски, а не да иска само най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът постанови най-тежката мярка задържане под стража на четирима от задържаните, само Рангел Сарийски е с домашен арест, тъй като има нужда от лечение след като изкарал инсулт.Галерия

Още от категорията

Девет болници в Пловдив и областта разкриват 100-ковид легла

1154 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Пловдив и областта се нарежда на трето място по брой на положителни проби. През последните две седмици здравните власти отчитат плавно повишение на заболеваемостта, която вече достигна 206 на 100 хиляди души. 77 са новите случаи на заразени с ковид-19 в Пловдив и областта...

публикувано на 04.03.21 в 16:38

Бърз съд за трима шофьори, предложили подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава три бързи производства за предложени подкупи на полицаи. В два от случаите шофьори са направили опит да подкупят служителите на реда, за да не бъдат санкционирани, а в третия - мъж предложил пари, за да не му бъдат проверени личните документи. В Първомай 37- годишен мъж оставил 100 лева в багажника на..

публикувано на 04.03.21 в 14:08

Приеха бюджета на община „Марица“

С мнозинство от 21 гласа „за“ и 7 „против“ бе приет бюджетът на община „Марица“ за 2021 г. Против финансовата рамка, която е 40 657 012 лв., гласува единствено групата на БСП. Зам.-кметът на общината Петър Минков  изтъкна, че приоритет и тази година са образованието, културата, здравеопазването и социалните дейности. „За пръв път..

публикувано на 04.03.21 в 14:04

МС насочи 3.7 млн. лева към Панагюрище и Велинград

На днешното си заседание правителството осигури 3,7 млн. лв. на общините Панагюрище и Велинград. По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане кабинетът отпуска на община Панагюрище 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна.  Ще се извърши не само почистване, а и корекция и..

публикувано на 04.03.21 в 13:01

В Смолян ваксинират за Covid-19 в изнесен кабинет

Над 320 смолянчани се ваксинираха с първа доза срещу Covid-19 в изнесения кабинет на Многопрофилната болница за активно лечение „д-р Братан Шукеров“ в Смолян в рамките на десет дни.  Над 70 процента от ваксинираните са на възраст над 60 години.  Болницата разполага с достатъчно ваксини, кампанията продължава включително в събота и неделя. Изнесеният..

публикувано на 04.03.21 в 12:18