Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Арестуваха педофили, споделяли в мрежата порно с деца

При специализираните полицейска операция за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца ГДБОП задържа двама мъже. Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура. 

Двамата арестувани са съхранявали и споделяли в интернет материали, съдържащи сцени на сексуално насилие на деца. При обиска на домовете им киберполицаите са установили на компютрите им огромни колекции от видео файлове и  изображения, съдържащи сексуални извращения с деца на възраст до 12 години.

По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.

Служителите на отдел „Киберпрестъпност“ отбелязват, че от началото на извънредното положение през месец май 2020 г. зачестяват опитите на педофили за контакт с непълнолетни и малолетни. Именно затова експертите апелират родителите да се отнасят с особено внимание и да бъдат бдителни докато децата им ползват социалните мрежи и сърфират в интернет.


Още от категорията

Затварят улици край стадион "Локомотив" заради мача с ЦСКА

Изцяло или поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства, включително и на автобусите от масовия градски транспорт, по улици около стадион „Локомотив“ за  времето  от 18:00  до 23:00 часа.  Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболната среща между отборите на „Локомотив“ (Пловдив)  и  ЦСКА..

публикувано на 15.05.21 в 08:57

Стартът на велосезона в "Тракия" ограничава трафика

Във връзка с официалното откриване на велосезона в район „Тракия“ днес, от ОП „Организация и контрол на транспорта“ призовават водачите на моторни превозни средства за повишено внимание по маршрута на колоездачите. Стартът на осмото поредно велошествие в най-младия пловдивски район е пред кметството на бул. „Освобождение“ 63, а финалът – пред..

публикувано на 15.05.21 в 08:51

Отново чистят Дановия хълм

Десетки служители на „Градини и паркове“ ще се включат в насрочена за днес акция за облагородяване на Дановия хълм.  Това е поредната съвместна инициатива на Община Пловдив, район „Централен“, „БГ Бъди активен“, други сдружения и организации за превръщането на Сахат тепе в още по-привлекателно място. Директорът на общинското предприятие..

публикувано на 15.05.21 в 08:44

Фестивал на белия щъркел започва в Белозем

Село Белозем, община Раковски, е домакин на 15-то издание на Фестивала на белия щъркел. Фокус в тазгодишното издание на фестивала са туристическите маршрути, свързани с щъркелите. Всеки посетител ще има възможност да посети щандовете за плетива, сувенири и продукти от местни производители в парка на Белия щъркел, да надникне в дневните на..

публикувано на 15.05.21 в 07:58

Започват консултации за съставите на РИК в Пловдив и Пазарджик

В Областните администрации в Пловдив и Пазарджик ще се проведат консултациите за състав на Районните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 11 юли.  За РИК – 16 в Пловдив - град и за РИК – 17 в Пловдивска област консултациите са съответно в 10 и 11 часа.  От 11.30 ч. е заседанието за състава на РИК – Пазарджик. Поканени за..

публикувано на 15.05.21 в 07:54