Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха педофили, споделяли в мрежата порно с деца

При специализираните полицейска операция за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца ГДБОП задържа двама мъже. Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура. 

Двамата арестувани са съхранявали и споделяли в интернет материали, съдържащи сцени на сексуално насилие на деца. При обиска на домовете им киберполицаите са установили на компютрите им огромни колекции от видео файлове и  изображения, съдържащи сексуални извращения с деца на възраст до 12 години.

По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.

Служителите на отдел „Киберпрестъпност“ отбелязват, че от началото на извънредното положение през месец май 2020 г. зачестяват опитите на педофили за контакт с непълнолетни и малолетни. Именно затова експертите апелират родителите да се отнасят с особено внимание и да бъдат бдителни докато децата им ползват социалните мрежи и сърфират в интернет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара между селата Рогош и Скутаре

Голям пожар се разрази между селата Рогош и Скутаре, община Марица, област Пловдив. Вятърът в района е спомогнал за бързото разпространение на огъня.  На място веднага са изпратени 7 пожарни автомобила с 20 служители. " Пожарът е между двете села. Към момента мога да кажа, че е овладян. Тръгнал е от нива, прехвърлил е пътя и е влязъл на..

обновено на 21.07.24 в 20:18

Състоянието на младия доброволец вече е стабилно

19-годишният доброволец Светослав Димитров, който пострада тежко при гасенето на пожарите в Сакар планина, към настоящия момент е в стабилно състояние.  Това съобщиха от университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, където се лекува. Жизнените му показатели са добри, контактен е, но му предстоят още операции. Младежът е със 75%..

публикувано на 21.07.24 в 20:16

Кола се запали на АМ "Тракия" край Калугерово, няма пострадали

Кола се запали на АМ „Тракия” около 14,30 ч. Това е станало в платното в посока към София, в близост до ханче Калугерово.  На място има полиция. Колата е изгоряла напълно, но няма пострадали хора. Пристигналите на място огнеборци са загасили и запалените около автомобила сухи треви. От АПИ съобщиха, че временно движението при км 75 на АМ..

публикувано на 21.07.24 в 15:33

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен , съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

обновено на 21.07.24 в 13:41

Възможни бури и гръмотевици за днес

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли. Жълт код за валежи е обявен за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Силистра, Русе, Габрово, София-област, София-град, Кюстендил. Жълт код за високи температури е обявен за областите Бургас, Ямбол, Кърджали,..

обновено на 21.07.24 в 13:40