Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва възобновеният съдебен процес срещу д-р Иван Димитров

По общия ред и с разпит на свидетели, експерти и вещи лица стартира възобновеният процес срещу д-р Иван Димитров. Той отново е  подсъдим за убийството на крадеца Жоро Джевизов, когото застреля в имота си на 2 март 2018 г. 

До тук се стигна, след като миналата година пловдивският Апелативен съд върна делото отначало, заради открити множество процесуални нарушения. На първа инстанция лекарят бе оправдан по обвинението за убийство, което бе прието от съда за неизбежна, макар и превишаваща нормите самоотбрана.  Новият процес на два пъти се препъна през лятото - заради отсъствие на свидетели и заболяване на д-р Димитров, но през септември  официално му бе даден ход. 

Версията на защитата е, че  когато късно през нощта Жоро Джевизов влязъл да краде в имота на лекаря,  той усетил шум, взел оръжието и слязъл в гаража. Там крадецът го замерил с нож, отверка и подръчни железни предмети. Тогава докторът стрелял в самозащита, а Жоро Плъха побягнал. Сутринта той е открит мъртъв върху капака на кола, паркирана малко по-надолу от къщата, на същата улица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Основните храни у нас отново поскъпват

Цените на основните зеленчуци – краставици и домати тръгнаха нагоре , показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Вносните краставици поскъпват с близо 13%, а оранжерийните с 5 на сто. По – скъпи са и оранжерийните домати с 12 %. Само зеленият пипер е поевтинял с над 13 на сто. При зелето се наблюдава увеличение с над..

обновено на 04.08.24 в 16:39

С мирен протест майки в Смилян поискаха повече "легнали полицаи"

Група майки от родопското село Смилян направиха днес мирно шествие с искане за изграждането на тротоар и повдигнати неравности за ограничаване на скоростта.   Първоначално жителите на Смилян бяха предвидили днес да има ефективен протест и да блокират за три часа пътя Смилян – Рудозем, но го отмениха и проведоха мирно шествие.  Младите родители..

обновено на 04.08.24 в 16:39

Детето от Пловдив, пострадало на плажа в Созопол, вече е контактно

Със стабилни жизнени показатели е детето, пострадало при инцидент с машина за почистване на пясък на плажа в Созопол.  Тази сутрин с 9-годишното момче се влиза в контакт, информират от „Пирогов“.  Нощта е преминала спокойно за детето, което беше доведено по въздух от Бургас до София със самолет „Спартан“. В полета участва медицински екип на..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Мъж от Стамболийски загина при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от четвъртия етаж.  Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални мигранти в кола на автомагистрала "Марица".  Около 5 часа тази сутрин арестуваният каналджия е опитал да избяга като се е промушил..

обновено на 04.08.24 в 16:38

Пловдивски фермер разиграва на търг "кралски пъпеш"

За първи път у нас се разиграва търг на „кралски пъпеш“. Инициативата е на един от най-големите фермери у нас - Красимир Кумчев от Пловдив. Пъпешът е отгледан в собствената му градина и е от японския сорт "Юбари", който е най-скъпият в света. Абсолютният рекорд е регистриран в Япония, където пъпеш „Юбари“ е продаден за 46 000 щатски долара...

обновено на 04.08.24 в 14:53