Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БСП - Пловдив иска проф. Иво Христов за водач на листата

Снимка: http://www.gustonews.bg/

Започнаха номинациите за кандидат-депутати на БСП в Пловдив. В момента те се правят на районни събрания, е след това предстоят кандидатурите да бъдат гледани и от районните конференции. Окончателната листа за 16-ти МИР на БСП ще се утвърди на Градската конференция на столетницата на 6 февруари. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Димитрина Вакрилова, която е временно изпълняващ длъжността председател на Градския съвет на партията.

Организацията ще предложи на НС водач на листата отново да бъде професор Иво Христов.

„В правото на Националния съвет е да определи водачи на листите. Този път ние имаме много успешен водач от миналия мандат в лицето на професор Иво Христов. Дори на повечето събрания го номинират за водач на листата, а той не е член на БСП и не е от Пловдив. За пловдивчани обаче той има успешен мандат. Още повече, че професор Христов донесе на предишните избори над 5000 гласа. Затова смятаме, че е една добра номинация и ще я предложим на Националния съвет“, обясни още Вакрилова.

Целта на БСП в Пловдив е да спечели поне четири депутатски места на парламентарните избори. Димитрина Вакрилова обаче призна, че има известно напрежение в партията, след като бе изключен Георги Гергов. Голямо текучество на членска маса засега не се наблюдава.

"Има още четирима напуснали. Точно заради решенията на Националния съвет на БСП. И те са от район „Западен““, обясни още Димитрина Вакрилова.

Изпълняващият длъжността председател на Градския съвет на БСП каза още, че има сериозни притеснения относно определянето на членовете за изборните секции, тъй като хората са притеснени от Covid-19.

„До скоро нямахме такива опасения. Но сега хора, които се бяха записали още през месец декември, започнаха да ни се обаждат. Притеснени са и това е съвсем резонно. Понеже имаме по-голяма квота този път, ще гледаме с един-двама души да покрием всички избирателните секции. Вероятно няма да успеем навсякъде, има проблем във всички райони“, обясни Димитрина Вакрилова.

Цялото интервю с Димитрина Вакрилова можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

УХТ разработва продукти за укрепване на имунитета след Covid

Към хранително-вкусовата индустрия през погледа на науката по време на пандемия от Ковид-19, разговор със заместник-ректора на Университета по хранителни технологии в Пловдив доц. Галин Иванов. Той разказва в интервю за Радио Пловдив за най-новите им проекти с европейско и национлно съфинансиране. Университетът по хранителни технологии ще си..

публикувано на 04.03.21 в 10:28

Първият мамологичен център BreatUnit ще заработи от 15 март

Мултидисциплинарен център за диагностика и лечение на заболявания на гърдата – BreastUnit открива УМБАЛ „Св. Георги”. Центърът е първият в Пловдив и четвърти в страната – останалите три са в София. Доц. д-р  Ваня Узунова е ръководител на новото звено, където се правят прегледите от понеделник до четвъртък. Центърът предлага мултидисциплинарен..

публикувано на 04.03.21 в 09:09

Българи от 5 европейски столици в ефира ни за 3 март

Три дни 3-ти март за българирте в 5 европейски столици - Будапеща, Прага, Братислава, Рим и Берлин. Общото честване на празника, макар и онлайн, е по идея на Борислав Петранов от Българския културен институт (БКИ) в Берлин .  Той и д иректорът на БКИ в Рим Жана Яковлева разказаха в ефира на празничното предаване "Ден след ден": "Идеята ми дойде..

публикувано на 03.03.21 в 17:24

Заразените се увеличават, защото хората не се пазят

Пореден ден на увеличение на заразените с Covid-19 у нас. На какво се дължи повишението и трябва ли се въведат отново по-строги противоепидемични мерки – темата проследяваме с доктор Костадин Чифлигаров от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Свети Георги“, а също и заместник-председател на РК на БЛС-Пловдив. „Днес ни..

публикувано на 03.03.21 в 11:48

Малко трябва, за да сме достойни наследници на предците ни

Свободата днес. И уроците на историята - помним ли ги и следваме ли ги? На 3 март в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив разговаряме с доктор Милен Врабевски, основател и председател на Фондация „Българска памет“, а също собственик и изпълнителен директор на най-голямата научно-изследователска организация в Югоизточна Европа. Инициатор е на..

публикувано на 03.03.21 в 11:21