Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

418 шофьори на таксита работят без лиценз

418 шофьори на таксита в Пловдив няма да успеят да линцензират дейността си  поне до 10-ти февруари. Причина за това е липса на заповед на кмета на града, с която да упълномощи директора на Общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков да пусне процедура за регистрация на автомобилите.

Припомням, че до този казус се стигна след промяна в Закона за автомибилните превози“, с която считано от 1- ви януари 2021 година, регистрацията на таксиметровите автомобили вече се извъшва от Общинските администрации, а не от ДАИ.

Община Пловдив, обаче не е задействала процедурата и днес шофьорите на таксита изискаха спешна среща с представители на местната власт .

Те споделиха, че вече месец не могат да работят легално и търпят санкции от контролните органи. Настояват още днес кметът на града Здравко Димитров да подпише нужната Заповед, с която да стартира процедурата.

От общинското предприятие  „Организация и контрол по транспорта“ поясниха , че легално могат да работят всички, които имат регистрация по старите правила – т. е. подадена в ДАИ до 31 ви декември 2020 г. 

На територията на града те са близо 900. Останалите – да изчакат.


Още от категорията

Пречиствателната станция на Пловдив с първа копка през май

Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. В момента надзорната фирма по строителството - ДЗЗД „ДЕЙТА КОНСУЛТ“, работи по оценката за съответствие на проекта с изискванията, съобщи заместник – кметът Пламен Райчев...

обновено на 23.04.21 в 12:05

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

В най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на Земята  – създаването на горичката „Слънчев лъч”. Тя ще се намира в продължението на парк „Лаута” и ще допълни зелената система на квартала.  Гражданската инициатива е  с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище "Слънчев лъч" и  с подкрепата на..

обновено на 23.04.21 в 11:41

Съветници от ДБ обвиняват в беззаконие пловдивската управа

Пловдив изостава с приемането на Плана за интегрирано развитие , а това е най-важния стратегически документ за бъдещето на града.   За това  алармираха от групата на Демократична България в местния парламент.  Срокът за приемането на този план е приключил в края на март, а седмица преди това общината е изпратила до Агенцията за..

обновено на 23.04.21 в 11:41

1681 новозаразени с коронавирус в страната, 157 са в Пловдив

1681 са новите случаи на Covid-19 у нас през изминалото денонощие.  Положителни са 12,52% от направените проби.  Като излекувани са отчетени 3192 души. Починалите са 103. Най-много са новите случаи в София-град – 386, втора е област Пловдив – 157. 33 са в Пазарджик, а 23 случая – в Смолян.   Националната информационна система показва, че у..

обновено на 23.04.21 в 11:17

Пускат движението по ремонтирания участък на АМ "Тракия" до Чирпан

Днес около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания  участък от автомагистрала „Тракия“при Чирпан от общо 16,5 км., които започнаха да се обновяват през февруари.  В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за АМ „Марица" и пътен възел „Чирпан". Трасето е с възстановена цялост, подобрено отводняване, нова..

обновено на 23.04.21 в 11:17