Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев е Футболист №1 на Пловдив за 2020

Димитър Илиев отново е №1 в Пловдив за годината
Снимка: Радио Пловдив

За втора поредна година звездата Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2020 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното издание TempoNews.net.

32-годишният капитан на „черно-белите“ спечели убедително приза очаквано, като за първото място той събра 107 точки, с 36 точки повече от национала на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 71 точки.

Третото място заслужи вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, събрал 30 точки.

Любопитното е, че и тримата призьори бяха отличени в анкетата „Футболист на годината“ в България за 2020 година, в която Митко Илиев също окупира първото място. Тодор Неделев спечели отличието за гол на годината в България, а Мартин Луков бе определен за най-добър вратар в първенството у нас.

Атанас Илиев от „Ботев“ остана четвърти в анкетата за най-добрите футболисти на Пловдив с 18 точки, а националът Бирсент Карагарен – пети с 14 точки.
По-нататък в класацията се наредиха – Димитър Тонов с 12 точки, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Тодор Тимонов и Станислав Работов – с по 4 точка, Милен Танчев – с 3 точки и др.

„Всеки приз е еднакво ценен за мен,  не крия – развълнуван съм. Благодаря на спортните журналисти от Пловдив за оценката, благодаря и на „Темпо Нюз“, че продължи и поддържа успешно тази анкета. Благодаря на моите съотборници и всички в моя клуб, че постигнахме невероятни неща, каза Илиев – Настина беше странна и тежка миналата година, ще я запомня. Благодаря на моята съпруга, която винаги е неотлъчно до мен. Това отличие е и за нея… Благодаря и на всички, които гласуваха за мен. Горд съм и съм щастлив“.

36 спортни журналисти от 27 медии, както и 4-има представители от пресслужбите на пловдивските клубове – ФК Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, гласуваха в четвърто издание на анкетата „Футболист на годината на Пловдив“, като лично дадоха своя вот за призьорите.

В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти. На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и обявена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.

Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за четвърта поредна година, след като през 2017-та бе възродена от екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net.
В досегашните анкети на медията Тодор Неделев също на два пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Митко Илиев – през 2019 и 2020 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев обяви продадените билети за реванша с Панатинайкос

Ботев (Пловдив) обяви 12 000 продадени билета за реванша с Панатинайкос. Ето какво написаха "канарчетата": 12 000 вече си осигуриха място на "Колежа“ за реванша с Панатинайкос. На 1 август, четвъртък, от 21:00 часа Ботев се нуждае от вашата подкрепа, за да обърне нещата в своя полза. Вземете билет или абонаментна карта и подкрепете Ботев от стадион..

публикувано на 29.07.24 в 18:09

Локомотив пусна билетите за мача с Левски

Локомотив Пловдив пусна в продажба билетите за мача срещу Левски от третия кръг на първенството. Двубоят на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ е в петък (2 август), от 21:15 часа. Билетите за него са вече в продажба онлайн на eventim.bg и в партньорската мрежа на Ивентим: бензиностанции OMV, магазини Технополис, книжарници Orange, магазини..

публикувано на 29.07.24 в 18:04

"Ботев" и "Локо" със зрелищно 2:2 в дербито

"Ботев" и "Локомотив" направиха зрелищно равенство 2:2 в дербито на Пловдив в мач от втория кръг на Първа лига. Пред почти пълните трибуни на стадион "Христо Ботев"  Никола Илиев откри резултата за "канарчетата" в 18-ата минута. Символиччните домакини доминираха през първата част и направиха няколко пропуска. Мичи Нтело изравни през втората част в..

публикувано на 29.07.24 в 00:27

Слушайте пловдивското дерби пряко по Радио Пловдив

"Ботев" приема "Локомотив" в пловдивското дерби от втория кръг на Първа лига. Мачът на годината е от 21:15 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. Реновираният стадион на "жълто-черните" за пръв път ще види това съперничество в истинския му блясък, като на трибуните ще има  фенове и на двата отбора.  И двата..

публикувано на 28.07.24 в 12:57

Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф

Първият български участник на Игрите в Париж Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф във френската столица.  Василев завърши втори в последната шеста серия с време от 6:56.63.  Най-бърз в пресявките беше световният вицешампион Симон ван Дорп (Нидерландия) в трета серия, който единствен слезе под 6:50 минути с 6:49.93 минути...

публикувано на 27.07.24 в 18:19