Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Повторен оглед на Кино "Космос" заради пожара снощи

| обновено на 23.01.21 в 12:48
Кино "Космос" - пожар

"Екипи на полицията дежурят от тази сутрин около Кино "Космос", извърши се и повторен оглед на мястото на произшествието." - съобщи за Радио Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, дир. на ОД на МВР Пловдив.

По думите му, днес ще се преценява как ще продължи охраната - дали е необходимо постоянно полицейско присъствие или на всеки час да минава полицейски автомобил.

Бившето кино "Космос" вчера пламна около 17,30 часа. Две противопожарни коли гасиха огъня, след като очевдици подадоха сигнал за огъня. Припомням, че той е лумнал на втория етаж, но бе овладян бързо. Заради димящите отломки, обаче, дълго е тлял задушлив пушек. 

Най-вероятно пожарът е предизвикан от група младежи, които са забелязани в сградата и са подпалили насъбраните отпадъци. "Повторният оглед днес ще помогне да се изясни откъде е тръгнал огънят", каза още комисар Рогачев.

Снощи на място бяха зам.-кметът по култура Пламен Панов и кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Осигурени бяха екипи на "Общинска охрана", които да дежурят заради разбитата входна врата. 

Предстои да се извърши оценка на щетите. 


Още от категорията

Срутище до Наречен затруднява движението Пловдив - Смолян

Срутище затруднява преминаването по пътя Смолян - Пловдив близо до изхода на Наречен.  Трудно проходима е лентата за движение в посока Смолян.  Трафикът се регулира от служители на Районното управление на полицията в Асеновград.  Сигналът за паднали камъни на пътното платно е получен малко след  5,30 часа тази сутрин, съобщават от полицията в..

обновено на 08.03.21 в 11:07

Сприра плановият прием в болниците в Пазарджик и областта

От днес и в област Пазарджик се преустановява плановият прием в болниците заради високата заболеваемост от Covid-19. Това не се отнася за хората с онкологични заболявания, бременните и пациентите с продължително лечение и психиатрична помощ. Забраняват се и свижданията в здравните заведения, с изключение на пациенти в терминален стадий...

публикувано на 08.03.21 в 11:07

Жена пострада тежко при опит да мине с колата си жп прелеза в Скутаре

31-годишна жена е в критично състояние в болница след опит да пресече с колата си жп прелеза в с. Скутаре, който в този момент е бил със спуснати бариери.  При опита си да премине лекият автомобил "Пежо" е връхлетян от приминаващата мотирса. В болница е и 67-годишната майка на шофьорката, която е пътувала в колата.  Инцидентът е станал мало преди..

обновено на 08.03.21 в 10:51

Цвете за жените зад волана от полицията в Пловдив

Жени, които преминават с автомобилите си по  един от най - оживените булеварди в Пловдив - „Цар Борис Трети Обединител“, са спирани  от полицейски патрул. Вместо да им проверяват документите, пътните полицаи им честитят  8 март и им подаряват цвете.  Така и тази година пловдивската полиция продължава осмомартенската си традиция - "Цвете на..

публикувано на 08.03.21 в 09:45

Оформят короните на дърветата по ул. "Брезовска"

В Район Северен в Пловдив от днес започват да оформят короните на дърветата по ул. „Брезовска” в участъка от №2до №81.  Районната администрация се обръща към  жителите в този периметър да съдействат за освобождаване на пътното платно от автомобили.  Oт районното кметство призовават още шофирането в този участък да е с повишено внимание.

публикувано на 08.03.21 в 08:58