Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Едва 758 учители в Пазарджишко готови за ваксина срещу Covid-19

Снимка: архив

Едва 758 учители от пазарджишка област желаят да се ваксинират срещу Covid-19, показва проучване на регионалното образователно управление към 20 януари. 164 са желаещите от непедагогическия персонал, които работят в детските градини и училищата. 

Към момента няма официални сигнали за натиск върху учителите от страна на директорите, относно ваксинирането,каза началникът на образователното управление Валентина Кайтазова:

„По-голям е броят на желаещите да бъдат тествани с антигенни тестове, общо 1762 педагогически специалисти са пожелали да бъдат тествани, а от непедагогическият персонал - 653. Ние сме изготвили списъци и сме ги предоставили на РЗИ в Пазарджик. В Регионалното управление по образованието не са постъпили сигнали за оказван натиск от страна на директори на образователните институции. Тестването и ваксинирането е въпрос на личен избор“.


Още от категорията

Прослава и признателност за освободителите в Пловдив

Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Хълма на освободителите, за да отбележат Националния празник на България 3 март.  Пространството около паметника на руските освободители почерня от народ, който в хубавото време дойде да изрази признателостта и почитта си пред тяхното дело.  Политици, общественици, градски и областни администратори и..

публикувано на 03.03.21 в 13:29

На празника "Синята зона" в Пловдив е безплатна

За Националния празник на България 3 март пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират колите си безплатно в "Синя зона". Общинските паркинги на ул."Иван Вазов" и пред хотел "Тримонциум" ще бъдат заети във връзка с мероприятията, които ще се проведат през деня, съобщават от Общинското предприятие "Паркиране и репатриране".  Съветът към..

публикувано на 03.03.21 в 10:42

Момчиловци се хвана на "Хоро за пробуждане"

В родопското село Момчиловци извиха "Хоро за пробуждане" по повод Националния празник 3 март. Това стана при спазване на всички противоепидемични мерки, информира кореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова.  По традиция 3-ти март винаги се отбелязва на открито, в Момчиловци също, каза кметът на родопското село Сийка Суркова: "Днес поднесохме..

публикувано на 03.03.21 в 10:24

Пловдив чества 143 години Свободна България

На 3 март България чества Националния си празник. Тази годинина отбелязваме 143 години от Освобождението на страната и подписването на Санстефанския мирен договор, който през 1878 година слага край на Руско-турската война. Националният празник се отбелязва с чествания в цялата страна. Заради пандемията официалната церемония на връх Шипка беше..

обновено на 03.03.21 в 09:30

Молебен, ритуали и концерти на 3 март в Пазарджик

Честването на 3 март в  Пазарджик  ще започне с отслужването на благодарствен молебен в катедралния храм „Света Богородица“ от 10.15 часа.  В 10.30 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметниците и паметните плочи на личностите, свързани с национално-освободителните борби. В същия час на площад „Константин Величков” ще започне и празничната програма с..

обновено на 03.03.21 в 09:30