Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"За птиците и хората" - социален плейбек театър

| обновено на 24.01.21 в 10:31


Playback театърът е създаден през 1975г. в САЩ от Джонатан Фокс и Джо Салас. Към днешна дата този вид театър се практикува от стотици компании, в 65 държави, в различни кътчета на света, обединени от международните мрежи International Playback Theatre Network (IPTN) и Center for Playback Theatre, към които членува и Сдружение „Сторикечърс“.

Сдружение „Сторикечърс“ в партньорство с Онкологичното отделение към УМБАЛ "Царица Йоанна" – ИСУЛ и Фондация "Победи рака“ представят „За птиците и хората“ – социален плейбек театър.

Срещаме ви и с Виолина Василева, която ще ни разкаже повече за Социалният  плейбек театър и представлението „За птиците и хората“ - насочено към онколози и медицински специалисти, които се грижат за онкологично болни пациенти. Представлението е по реални истории и се провежда в защитена атмосфера на споделяне. Основен сценарист е публиката, чиито разкази са спонтанно изиграни и озвучени от актьорите и музикантите на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“ като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения.

В представлението участват:

Водещ: Мален Маленов

Актьорски състав: Виолина Василева, Ина Гергинова, Мартина Велева, Яница Атанасова, Александър Чобанов

Музиканти: Константин Кучев, Александър Евтимов - Шаманчето

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура.

Входът е свободен.


Още от категорията

Честит рожден ден на Младежкия дом в Пазарджик!

През 2021 г. Младежки дом – Пазарджик празнува 50 години като пространство, успяло да подслони и съхрани младежката дързост. Превръща се в дом, който утолява жаждата на всяка младост да се изяви. На първи март отбелязваме Деня на любителското творчество – празникът, обединяващ хора с различни професии, възраст и пол, които не жалят сили и време, и..

публикувано на 01.03.21 в 15:04

Подаряват мартенички пред общината

По традиция представители на пловдивските читалища ще подаряват мартенички на пловдивчани и гостите на града в Деня на Баба Марта от 12 часа пред община Пловдив и на площад „Стефан Стамболов“. Мартениците са изработени от клубовете по приложни изкуства на читалища, където заедно творят деца, учители и доброволци.  Междувременно хората от..

обновено на 01.03.21 в 10:27

Преге - предаване за света на книгите, 27.02. - 05.03.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 27.02. 2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ ( нови книги ) Кърт Вонегът. Механично пиано.  3-то изд. 448 стр., ок. 4А, Кръг, 2021. Олга Токарчук. Правек и други времена. 304 стр., ок. 3А,  ICU 2021. Томас Бернхард. Варницата. 224 стр., ок...

публикувано на 01.03.21 в 08:51

В "Срещите" - теория и практика на конспирацията

Тази събота „Срещите” отварят дума за особеностите на конспирацията и човечеството в конспирологията. Гости ще са Димитър Стоянович - историк, Валентин Вацев - геополитик и проф. Цветан Теофанов, един от най-добрите познавачи на исляма. Бъдете с Радио Пловдив, интересно е !

обновено на 27.02.21 в 08:24

Над 20 филма на СФФ в Пловдив

Предстои юбилейно 25-о издание на „ София филм фест “, който и тази година по традиция освен в столицата има клонове в Пловдив, Варна и Бургас. И в четирите града кинофорумът ще се открие на 11 март, като пловдивчани могат да видят над 20 филма до закриването на 31 март. „ София филм фест в Пловдив“ ще стартира на 11 март с премиера на..

публикувано на 26.02.21 в 16:00