Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 24-ма са отнети шофьорските книжки

731 нарушения на скоростта в Пловдивско за 24 часа

14 души са арестувани, двама от тях предложили подкуп на полицаите

| обновено на 24.01.21 в 17:29

14 задържани и отнети книжки на 24-ма шофьори - това е равносметката от поредната полицейска акция по пътищата в Пловдивска област. 

В рамките на 24 часа са проверени 1274 души и 1097 автомобили. Установени са 1596 нарушения, от тях 17 са криминални, арестувани са 14 души.

Двама от задържаните - 26-годишен пловдивчанин и 28-годишен мъж от Хисаря, предложили на проверяващите подкуп, за да прикрият нарушенията и да избегнат последващи санкции. И двамата вече са в ареста.

Сред арестуваните са и четирима души, седнали зад волана след употлеба на алкохол. Рекордьор сред тях е шофьор с измерени 3.24 промила. 

Осем души са задържани за шофиране под въздействие на наркотици - амфетамин и канабис.

По случаите са образувани бързи производства.

Само за 24 часа пътните полицаи са регистрирали 731 нарушения на скоростта на движение по пътищата в областта.

След проверките на 24 от шофьорите са отнети сивдетлествата за правоуправление, 11 коли са спрени от движение, а други 12 са с отнета регистрация. 

Служителите на реда са наложили 256 глоби и са съставили 183 акта за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни.

За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска.

46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

От "Пътна полиция" уверяват, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Отново глобени пешеходци в Пловдив, проверките продължават

Близо 70 пешеходци са санкционирани по време на спецакции на полицията през миналата седмица в Пловдив и региона. За наближаващите празници около Великден сектор "Пътна полиция" ще осигури засилено полицейско присъствие по всички входно-изходни артерии на града. 66 нарушения, за които са глобени пешеходци, са констатирали служителите на..

публикувано на 26.04.24 в 17:36

В Столипиново слагат още кофи за смет, подменят и старите

Стартира подмяната на стари и негодни контейнери и увеличаването на броя им на местата, където е необходимо, в район „Източен“.  На ул. „Крайна“ №12, където доскоро имаше само един контейнер, съдовете за смет са вече 10. Допълнителни бройки са поставени и на няколко точки на ул. Ландос“. „Предвидили сме поне 100 допълнителни контейнера за района...

публикувано на 26.04.24 в 16:18

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51