Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 100 души купонясват в таверна на Пампорово, анонимна сигнализира

Снимка: Pamporovo.me

За нарушаване на противоепидемичните мерки в хотел в курорта "Пампорово" сигнализира слушателка на БНР, която е гостенка на хотела. Тя пожела анонимност.

“Бяхме в таверната, едното момче от персонала дойде при нас и покани всички – “купонът се вихри, дискотеката отваря тази вечер“. Вчера в “Механата“ имаше над 100 човека, шведска маса и едно голямо струпване на хора“, разказа тя и допълни:

“Никой от персонала и от другите не беше с маска. Хотелът предлага спа. Детският кът също работи, там има пак струпване около 20-30 човека. Звънях на горещите телефони. От София ми казаха ,че трябва да се свържа със съответната община. От РЗИ нямаше актуален телефон, който да ми вдигне целия ден“.

Управителят на хотела – Райко Кацаров заяви, че сигналите са тенденциозни. Преди два дни инспектори от здравната инспекция били на проверка. В протокола пише:

“Спазени са изискванията за използване на 50% от, намиращите се места в обекта“.

Изпратихме видеосигналите до съответната здравна инспекция.


Още от категорията

Прослава и признателност за освободителите в Пловдив

Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Хълма на освободителите, за да отбележат Националния празник на България 3 март.  Пространството около паметника на руските освободители почерня от народ, който в хубавото време дойде да изрази признателостта и почитта си пред тяхното дело.  Политици, общественици, градски и областни администратори и..

обновено на 03.03.21 в 14:36

Много желаещи да се ваксинират в Смолян и на 3 март

В Смолян при изключителен интерес преминава ваксинирането срещу Covid-19 в изнесения кабинет пред областната болница. Още вчера оттам обявиха, че ще поставят ваксини за всички желаещи в деня на Националния празник. При стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при огромен интерес към ваксините срещу заразата започна работата на медицинския..

обновено на 03.03.21 в 14:35

Още 187 с коронавирус в област Пловдив, 89 в Пазарджишка и 30 в Смолянска

2403 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 14 563 теста. Това е 16,5% от тестваните през последното денонощие.  Най – много са положителните проби в София 737, следва Пловдив област със 187 , на трето място е област Плевен със 129. Новите случаи в Пазарджишка област са 89 , в Смолянска 30 . В страната са..

обновено на 03.03.21 в 14:34

На празника "Синята зона" в Пловдив е безплатна

За Националния празник на България 3 март пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират колите си безплатно в "Синя зона". Общинските паркинги на ул."Иван Вазов" и пред хотел "Тримонциум" ще бъдат заети във връзка с мероприятията, които ще се проведат през деня, съобщават от Общинското предприятие "Паркиране и репатриране".  Съветът към..

публикувано на 03.03.21 в 10:42

Момчиловци се хвана на "Хоро за пробуждане"

В родопското село Момчиловци извиха "Хоро за пробуждане" по повод Националния празник 3 март. Това стана при спазване на всички противоепидемични мерки, информира кореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова.  По традиция 3-ти март винаги се отбелязва на открито, в Момчиловци също, каза кметът на родопското село Сийка Суркова: "Днес поднесохме..

публикувано на 03.03.21 в 10:24