Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радиото пише най-честната история на България

| обновено на 25.01.21 в 16:30
Снимка: Кирчо Стоичков


Радиото пише една от най-професионалите и честни журналистически истории на България, а  БНР е медията с най-голям принос  в показването на живота, във вникването на живота, който водим, и неслучайно е лидер в доверието на аудиторията, каза по повод 86-тия рожден ден на  Българското национално радио медийният експерт Георги Лозанов

В предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив той отбеляза, че журналистиката е история, но история на сегашността. По думите му тя се пише успоредно със събитията, които разказва, и затова самият разказ може да влияе на това как ще се развият тези събития. Според Лозанов  журналистиката и медиите са изключително отговорни за историята и те не са само разказвачи на история, а автори на това, което става.

Медииният експерт отбеляза, че от още от създаването си БНР има една особена институционална тежест, която през годините малко или повече се губи, но това не е лошо, тъй като така се стига до по-свободно и по-демократично общуване с аудиторията. 

Коментирайки все по-голямото въздействие на социалните мрежи, Лозанов сравни самоинформирането със самолечението, като отбеляза, че и при двете има голям риск да си навредиш. Той заяви, че в социалните медии мненията започват да тежат все повече от фактите, а и това е основата причина за непрефосионалното информиране. 

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл. Още от категорията

Трябва да популяризираме позицията ни в спора с РСМ

Поредица от срещи провежда в столицата македонският премиер Зоран Заев. От тези срещи не се очакват конкретни резултати, освен да потвърдят добронамереността на двете страни да бъдат решени проблемите, заради които България не дава подкрепата си за начало на преговорите за членство в ЕС на югозападната ни съседка.  С историка доц. Даниел Вачков ,..

публикувано на 17.06.21 в 16:39
От ляво на дясно: Заместник-министър Иван Демерджиев, министър Янаки Стоилов и заместник-министър Мария Павлова

Служители пречат на проверките в съдебната система

Редица нарушения са открити в системата на правосъдието при проверки в структурите на ведомството през последния месец. Събрана е  значителна по обем информация за дейността на специализираните съдилища и прокуратури. Заварени са спорни обществени поръчки за милиони левове.  Заради поредица от нередности в Агенцията по вписванията министър..

обновено на 17.06.21 в 14:51

Преди концесията на летището трябва визия за Пловдив

"Явно приходите от Летище Пловдив не са достатъчни да покрият разходите, включително и печалбата на бъдещия концесионер", коментира в предаването "Ден след ден"  Александър Трифонов, сертифициран консултант по управление на проекти.  Вчера правителството прекрати процедурата по концесията, обявена на 28 февруари, заради липсата на кандидати...

публикувано на 17.06.21 в 14:42

На децата от 12 до 15 г. ще се поставя ваксината за възрастните

95 нови заразени с COVID-19 у нас, и още 25 починали, като п оложителните проби паднаха до 0,8 %, отчете МЗ.  Ваксинираните за последното денонощие са 17 626, но за над 10 500 от тях това е втора доза от ваксините. Общо поставените ваксини у нас от 27 декември досега са 1 619 744. Едва 36 деца от 12 до 15-годишна възраст са имунизирани срещу..

обновено на 17.06.21 в 13:22

Слаб интерес за безплатните почивки на децата в Пловдив

С темпото на хладни утрини, дъжд и вятър приближаваме лято 2021, на 21 юни. Подготовката за отпуски и почивките на децата върви паралелно с говоренето и действията за извънредния вот.  Новата Национална програма „ Отново заедно “ беше приета от Министерския съвет. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет, предвидени за подкрепа на..

публикувано на 17.06.21 в 09:42