Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строят нов мост в пазарджишкото село Бошуля

Автор:

Днес започва разрушаването на стария мост над река Бошулска на третокласния път III-3704 в област Пазарджик. 

На мястото на съоръжението при 11-ти км на пътя Пазарджик - Бошуля - Ветрен - АМ "Тракия" ще бъде изграден нов мост с две ленти за движение и тротоари, съобщиха от Агенция "Пътна инфреструктура". 

Мостът в с. Бошуля е построен през 30-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтиран. Той е с една лента за движение и трафикът по него става с дълго изчакване. Заради амортизацията му е ограничено преминаването на тежки автомобили над 10 тона.

Третокласният път осигурява най-кратката връзка на гр. Ветрен с областния център Пазарджик.

Изпълнител е фирмата "ЕКО-ХИДРО-90" ООД, спечелила процедурата по Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 1 738 033 лв. Срокът за изпълнение е 180 дни. Строителният надзор ще осъществява "План инвест Пловдив" ЕООД. Техният договор е за 48 180 лв. Авторският надзор е на "Трансконсулт-22" ООД.

За изпълнение на строителните дейности ще бъде затворен участък от 320 м. Превозните средства ще преминават по обходни маршрути.

За МПС до 3,5 тона по направление Пазарджик - с. Бошуля автомобилите ще преминават от кръстовище на път III-3704 с ул. номер 28 преди моста на р. Бошулска, през уличната мрежа на с. Бошуля и обратно по направление с. Бошуля - Пазарджик. Шофьорите трябва стриктно да следват поставената временна сигнализация.

Колите над 3,5 тона по направление Пазарджик - с. Бошуля трябва да се движат от кръстовището на път II-37 Пазарджик - Пещера - Батак - Доспат и път III-3704 по ул. "Стоян Ангелов" в Пазарджик, бул. "Георги Бенковски" до разклона за с. Драгор.

След това движението им преминава по път III-803 през с. Драгор, с. Динката, от там по общински път през с. Памидово до с. Карабунар. От с. Карабунар по път III-8402 Ветрен - Септември - АМ "Тракия" до кръстовището с път III-3704 до с. Бошуля и обратно по направление с.Бошуля - Пазарджик, уточняват от АПИ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39