Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

20 см снежна покривка в Пазарджишка област, до 40 см в Смолянска

| обновено на 27.01.21 в 10:34
Обилният снеговалеж затвори пътища в страната, но главно в Северна България.  В  населените места, в родопската част на пазарджишка област снежната покривка достигна до 20 см.  Заради снегонавявания, премесени с дъжд , на места има заледени участъци. Снощи закъсал ТИР затрудни движението по пътя Белово- Юндола, което е ограничено за тежки автомобили.  Пътят Велинград-Сърница е проходим, при зимни условия, каза кметът на общината Неби Бозов. 

Между 35-40 см е снежната покривка в Смолянска област. Сняг продължава да вали при минус 7 градуса.  Остават в сила въведените ограничения за движение на камиони над 12 т. с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала и по пътя Девин – Михалково. През нощта е има свличане на камъни по пътя Рудозем – Смилян, които вече са изчистени. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. Цялата налична техника е на терен и почиства и обработва пътищата. По високите части има бурен вятър и се образуват снегонавявания, което затруднява работата на почистващите екипи.

Възстановено е движение през Прохода на Републиката, но там камионите над 12 тона трябва да се движат задължително с вериги.

Още от категорията

Болниците в Пазарджишко са готови за нова вълна от КОВИД-19

Всички болници в Пазарджишка област имат готовност да приемат пациенти с COVID-19 и разполагат с необходимия брой легла при повишаване на заболеваемостта в региона. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб, председателствано от областния управител Иван Васев, съобщиха от областната администрация...

публикувано на 26.07.21 в 17:34

Предстои съвместно военно учение край Пловдив

От 23 август до 3 септември ще се проведе многонационално учение "Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.  Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по..

публикувано на 26.07.21 в 17:26

Доказано: МВЕЦ „Кадиево“ замърсява водата на Брестовица

Остава забраната за ползване на водата за пиене и приготвяне на храна в пловдивското село Брестовица, тъй като все още не е постигнато трайно и устойчиво решение на проблема, с което да се гарантира липсата на какъвто и да е риск за човешкото здраве. Това става ясно от приключилата проверка на Върховната административна прокуратура за качеството..

публикувано на 26.07.21 в 16:23

Двама кандидати в конкурса за нов началник на РУО-Пловдив

Двама са допуснатите кандидати за за длъжността "началник на Регионално управление на образованието"– Пловдив. Това пише в сайта на образователната институция, след като на 7 юли бе обявен конкурс за мястото на дисциплинарно уволнената Иванка Киркова.  Антоанета Пакова , която бе назначена от МОН временно да ръководи РУО-Пловдив е единият..

публикувано на 26.07.21 в 16:11

Делото за убийство срещу Доктора бе отложено за 27 септември

Делото срещу Иван Димитров-Доктора  за убийството на Жоро Джевизов-Плъха бе отложено за 27 септември. Причината за това бе непълното представяне на веществените доказателства в съда. Оказа се, че домакинът на Второ Районно управление, където се съхраняват те, е в отпуска и така не бяха открити някои веществени доказателства като ножът, за който се..

публикувано на 26.07.21 в 15:21