Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емануел Току пристига в Ботев следващата седмица

Ботев (Пловдив) все още не успява да уреди привличането на Емануел Току. 20-годишният ганайски халф е част от датския Фремад Амагер. Както е известно, този клуб е собственост на новия бос на Ботев Антон Зингаревич.

Все пак има напредък по преминаването на Току при „канарчетата“. Треньорът Азрудин Валентич очаква той да се присъедини към тима през следващата седмица. Такова уверение е получил наставникът от шефовете си.

От Фремад Амагер Ботев вече привлече трима – македонския централен защитник Марио Младеновски, бранителя Кевин Янсон, който може да играе и като дефанзивен халф, както и плеймейкъра Реда Рабей.

Освен тях „канарчетата“ подсилиха състава си със защитника Па Конате. Левият бек е на 26 години. Интересното е, че той има 3 мача за националния отбор на Швеция, играл е веднъж и за селекцията на Гвинея. Носил е екипите на Малмьо, ФК Синсинати, Сундсвал, Йонкьопинг, а за последно бе в елитния норвежки Розенборг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36