Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

180 спортисти - блокирани в базата в Белмекен

Автор:
Сняг блокира 180 спортисти във високопланинската база „Белмекен“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

180 спортисти са блокирани в националната спортна база в Белмекен. Снежните преспи са над 2 метра, а мокрият сняг е образувал снежна стена.  Пътят до спортната база граничи с три общини и нито една от тях не се ангажира с почистването му. Комплексът разполага със собствен роторен снегорин.

Спортистите са в снежен капан, каза старши треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян:

"Тука наистина стана капан. Вали много силно и има силен вятър. Никой не може да се свържи с нас. Ще чакаме, докато снегорин не изчисти пътя".

Почистването на базата ще започне най-рано утре след обяд, каза управителят на комплекса Илиан Пищиков:

"Трябва да спре вятърът. Това е невероятна буря, на 2000 метра надморска височина сме. Утре до 10.00 часа го дават вятър от 80 метра в секунда, след това до 16:00 ч. го дават 30 метра в секунда. В момента има 2,5 метра сняг. Снегоринът е под снега. Трябва утре с рактрака да го открием. Не спре ли вятърът, ние нищо не можем да направим. Храна има, парното работи. Всички е нормално".Още от категорията

Служебният премиер пристигна в Старосел, обеща държавата да помогне

Държавата ще направи всичко възможно да помогне на хората, изгубили къщите си от пожара в Старосел. Това заяви при посещението си в хисарското село с частично бедствено положение и срещи с потърпевшите служебният премиер Стефан Янев .   По думите му ситуацията е притеснителна и ще се използват всички възможни начини за оказването на..

обновено на 05.08.21 в 19:22

Обявиха частично бедствено положение в Старосел

Овладени са пожарите в хисарските села Старосел и Кръстевич . Няма опасност за населението, евакуираните снощи хора от Старосел не са пожелали да бъдат настанени в социални домове, а са при свои роднини. Дежурни екипи на пожарната охраняват периметъра, за да не се появи ново огнище на пожара. Щетите са големи - изгорели са къщи, а..

обновено на 05.08.21 в 17:06

Сийка Димчева смени Ваня Танчева начело на РЗИ-Пловдив

Дългогодишният ръководител на Регионалната здравна инспекция- Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева е пенсионирана , това потвърди нейният заместник д-р Сийка Димчева.   Танчева-Манчева имаше ключова роля в работата на Областния кризисен щаб и управлението на здравната криза по време на първите три пика на пандемията от коронавирус.  Д-р Сийка..

публикувано на 05.08.21 в 16:02

Все още има свободни места в детските градини и ясли в Пловдив

Това става ясно след проведеното днес класиране. От община Пловдив посочват, че 1454 деца са участвали в класирането, като част от тях са кандидатствали за преместване. Общо 859 са обявените места, като от тях 482 са за яслените групи. За четвърта подготвителна група, където приемът е задължителен, има достатъчно свободни места – 91...

публикувано на 05.08.21 в 14:42

480 деца приети в детски ясли в Пловдив, предстои ново класиране

Все още има свободни места в детските градини в Пловдив, нараства и броят на местата в яслите, става ясно след проведеното днес класиране. От община Пловдив посочват, че 1454 деца са участвали в класирането, като част от тях са кандидатствали за преместване. Общо 859 са обявените места, като от тях 482 са за яслените групи. За четвърта..

публикувано на 05.08.21 в 14:34