Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружението "Заедно за децата с аутизъм" работи по нов проект

Сдружението с нестопанска цел  "Заедно за децата с аутизъм" в Пловдив изпълнява проект за развитие на социални умения на деца и младежи. 

Координаторите съобщиха, че дават подкрепа спрямо индивидуалните потребности и умения на деца и младежи с разстройство от аутистичния спектър с цел насърчаване за справяне с правилата на социума. 

"Постигнахме положителни промени в психологичното и социалното състояние на участниците. Отчитаме високи резултати при зрителния контакт, двигателните умения, очакванията за протичането на ежедневни социални ситуации като пазаруване, иницииране на запознанство, ходене на кино, театър или лекар.", смятат от сдружението.

Проектът „Развитие на социалните умения при деца и младежи от аутистичния спектър и включването им в обществения живот“ се изпълнява съвместно с партньор Община Пловдив по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Дейностите на проекта са финансирани със 178 308 лева, от които ОП отпусна 151 000 лева.

Повече разказва координаторът на инициативата, финансирана с европейски средства  - Поля Томовска. Може да чуете интервюто в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заблудите с предизборни дъвки вече не действат

"Проучването на Галъп колкото и да е професионално, е твърде прибързано. Трусовете в момента в две, три или четири партии са такива, че не може реално да бъде отчетена каква ще бъде картината след изборите. Не е ясно, точно поради тези сътресения, как ще се явят партиите". Това заяви журналистът Иван Тропанкев. По думите му, не само  ДПС има..

публикувано на 16.08.24 в 10:56

В село Кръстатица вече има параклис "Успение Богородично"

В родопското село Кръстатица на 17 август ще бъде осветен новопостроеният параклис "Успение Богородично". Той е издигнат по инициатива на местни жители и със средства от дарители. Досега в Кръстатица, която се намира на 40 км. от град Смолян и курорта "Пампорово", а и на 5 км. от балнеоложкия център село Баните, не е имало църква или параклис...

публикувано на 16.08.24 в 09:49

Чуждите туристи - повече, но не колкото са нашите навън

„Необходимостта от ребрандиране на туристическите продукти на България в контекста на климатичните промени е налице и тя ще става все по-остра с всеки изминал сезон. Причините за това, от една страна, е традиционното презастрояване, което води до негативни резултати, въпреки че базата се разширява, а от друга – необходимо е да се намерят онези..

публикувано на 16.08.24 в 09:28

Следващият парламент ще е още по-фрагментиран

Активността на прокуратурата и последвалите проверки на знакови бизнеси у нас коментира в програма "Точно днес" политологът д-р Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи. А също как ДПС ще се яви на вота през октомври, до какво ще доведе проверката на хората на Доган от прокурори и комисия "Антикорупция". Предвид поканата към бившия..

публикувано на 15.08.24 в 11:23

Бачковският манастир отбелязва своя храмов празник

Храмов празник отбелязва днес Бачковският манастир "Успение на Пресвета Богородица".  Литургията започва от рано тази сутрин и ще продължи в съслужение на всички монаси до 12 часа. Игуменът епископ Сионий тази година е в Троянския манастир.  Стотици поклонници от различни краища на България и чужбина са вече в Бачковския манастир, за да..

обновено на 15.08.24 в 08:43