Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеста поред победа за Локомотив в контролите!

Локомотив Пловдив победи втородивизионния тим Добруджа с 2:0 в контролна среща, играна в Несебър.  Това бе втора контрола в рамките на последните 48 часа, след като вчера биха с 3:1 и лидера в Югозападната трета лига Черноморец Бургас.    Две попадения в рамките на две минути донесоха шести пореден успех за “черно-белите” в проверките. Диниш Алмейда и Димитър Илиев бяха точни за успеха. Това бе последната проверка на лагера в Поморие.

В 8-ата минута Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле, а Лукас Масоеро засече с глава, но прати топката над вратата.

Натискът на пловдивчани продължи в следващите минути. В 14-ата минута Дейвид Малембана стреля покрай вратата на Добруджа.

Десетина минути преди почивката Димитър Илиев изведе Борсент Карагарен, който стреля над вратата.

Две минути след почивката „смърфовете“ поведоха. Умарбаев центрира от фаул, а Алмейда с глава вкара за 1:0.

Секунди по-късно Димитър Илиев с прецизен изстрел удвои аванса на „черно-белите“.

В 68-ата минута Илиев стреля от границата на наказателното поле, вратарят на Добруджа обаче спаси.

В 83-тата минута Момчил Цветанов пропиля два шанса да направи аванса на Локо Пд още по-убедителен.

До последния съдийски сигнал не се случи нищо интересно и двубоят завърши без промяна в резултата.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов (63 Конър Руан), Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас (55 Видол Сейменски), Кристиан Илич (74 Георги Минчев), Димитър Илиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36