Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Славов с дебютен роман "Въпреки любовта"

Първият роман на Петко Славов "Въпреки любовта" е издание на пловдивското издателство  Жанет 45 и се появи наскоро на книжния пазар.

Петко Славов е композитор, китарист, певец , а сам се определя като трубадур и  професионален мечтател.

Написването на  "Въпреки любовта"  му отнема четири-пет години. Започва я в Норвегия, продължава тук. 

В един момент казах, че трябва да довърша романа и започнах да пиша навсякъде, върху всичко, в самолет, в паузи между свиренето.

В романа водещо е търсенето  на главната героиня за  чувството и за принадлежнст, както и чувството за носталгия. 

Въпреки всичко, любовта е спасение от всичко, дори когато се отваря бездната. И  музиката, която те държи млад, казва Петко Славов. 

Петко Славов 28 години пътува по света и свири в различни клубове и пространства, по-голяма част от които са в Скандинавието.  За по-широката аудитория е познат от четиринайсет години от  бенда на шоута на БНТ "Нощни птици". Участва в много музикални проекти. Заедно с брат си Николай създават поп групата "Airbag", а песента им "Her Voice" е включена в популярния норвежки телевизионен сериал "Хотел Цезар". Първият му солов албум "Записки на последния  влюбен " излиза през 1914г. 

 Интервюто с Петко Славов е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В "Срещите" - за креативността и успеха

По книгата на д-ра по психология Магдалена Герева "Воля за креативност" тази събота в "Срещите" си говорим за креативността, защото тя - креативността и творчеството движат живота. И още - защо е изключително потребно да стимулираме и развиваме креактивноста у себе си, ако искаме да сме успешни. "Срещите" започват след новините в 9 часа.

обновено на 08.06.24 в 08:59

Връчват националните награди “Христо Г. Данов” в Пловдив

В Пловдив ще бъдат раздадени националните награди „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура. Тържествената церемония е от 17 часа в двора на къщата -музей на “Христо Г. Данов” в Стария град.  Водещ ще е доц. Младен Влашки – литературен критик и преподавател по антична и западноевропейска литература в ПУ “Паисий Хиендарски”. За..

обновено на 07.06.24 в 17:28

Изложба с карикатури на Христо Карастоянов

Добър ден и добре дошъл на Владислав Христов! Поводът за твоето гостуване е изложбата с карикатури на писателя Христо Карастоянов, която ти организираш във фоайето на кино "Лъки Синема" в събота и се казва "Карастоянките на Христо". Той така ли ги наричаше? -Ние в нашите разговори си ги наричахме така. Това е директна препратка към онези ябълки..

публикувано на 07.06.24 в 15:15

Христо Йоцов и Плевенска филхармония гостуват в Пловдив

 "Източниците за хубава музика са безкрайни и всеки със своя опит и със своя вкус, може да обогати картината. Що се отнася до концерта за тромпет и тромбон, основната ми идея е, че отдавна позабравената импровизация в класическата музика, която винаги се е случвала в каденците на в класическите инструментални концерти, и това  е било "пиронът" на..

обновено на 07.06.24 в 14:49

Тържества за 10-годишнината на крепостта "Перистера"

В община  Пещера ще бъде отбелязана 10 годишнината от откриването на емблематичната за региона средновековна крепост „Перистера“.  На празника ще присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.  Крепостта е уникална, с двете си кули, които едновременно са били и църкви. Като архитектура това я прави единствена в страната. „Перистера“ означава..

обновено на 07.06.24 в 11:23