Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шведска инвазия на Коматево

Ботев Пловдив ще се подсили с лявото крило Джонатан Ринг, съобщава „Sportbladet“. 29-годишният футболист се очаква да се присъедини към „канарчетата“ в следващите дни.

Ринг ще се превърне в поредното ново попълнение на Ботев Пловдив. Шведът е свободен агент и ще излезе без пари на „канарчетата“.

За последно той игра в Юргорден, но договорът му изтече в края на 2020 година. Ринг стана шампион на Швеция с Юргорден през 2019 година, а също така спечели купата на страната със същия отбор през сезон 2017/18.

Лявото крило игра през последните две години за Юргорден.

Кариерата му започва в академията на Йоребро, а първият му професионален договор е с ИФК Варнамо. След това играе в Калмар и Генчлербирлиги.

В същото време още един шведски футболист се очаква на Коматево. 

 Това е Симон Терн който може да се счита за следващото сигурно ново попълнение на Ботев Пловдив, съобщава „Football Direct“.

28-годишният халф ще премине при „канарчетата“ като свободен агент.

За последно той е играл в елитния шведски Норкьопинг, но договорът му изтече в края на 2020 година.

Симон Терн е син на легендарния шведски футболист Йонас Терн, който играе за отборите на Бенфика, Наполи, Рома и Глазгоу Рейнджърс.

Кариерата на Симон Терн започва в ИФК Варнамо. След това играе в Хелзинборг, Малмьо, Хееренвеен и АИК Стокхолм, преди да премине в Норкьопинг.

Той има 4 мача за националния отбор на Швеция, а преди това е играл и за юношеските и младежките формации на страната.

Той става два пъти шампион на Швеция с Малмьо и веднъж с Хелзинборг. Печели Купата на Швеция и три пъти Суперкупата на страната.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36