Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паритет на болни и оздравели последното денонощие в Пловдивска област

66 са новодиагностицираните с Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие, а оздравелите са  71 . 

Сред новите случаи има една медицинска сестра от лечебно заведение и друга – от яслена група ДГ „Иглика“ в Раковски. В детското заведение под карантина са поставени 8 деца и двама души персонал. 

До момента в болниците се лекуват 294 пациенти с инфекцията. През изминалите 24 часа от Спешна помощ са отговорили на 97 повиквания, от тях 18 свързани с ковид. В болница са приети 8 души, а на домашно лечение са оставени 10.

Свободните легла, според Областната информационна система са  596, от които 57 интензивни.

По данни на РЗИ за денонощието са починали трима души – двама мъже, съответно на 75 и 83 години, и 81-годишна жена. И тримата са с придружаващи заболявания. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Асеновград започва празникът "Златна ябълка"

В Асеновград започва уникалният празник „Златна ябълка“.  В църквата „Успение Богородично“ в кв. „Горни Воден“ ще бъде отслужена света литургия. Според вярванията, в този храм Света Богородица сътворява чудо за тези, които се помолят за рожба. Традицията изисква жените, които имат репродуктивни проблеми, да изслушат молитвата пред чудотворната..

публикувано на 20.04.24 в 07:31

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

публикувано на 20.04.24 в 07:27

Детски празник временно ограничава движението в "Прослав"

Заради традиционния детски празник „Пролетно тържество“, който се организира за поредна година от ДГ „Боряна“, на 20 април (събота) в квартал „Прослав“ се въвежда временна организация на движението. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. За да се гарантира безопасността на децата, които участват в..

публикувано на 20.04.24 в 07:25

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22