Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивските кметове поискаха онлайн още пари за районите си

 418  млн. лв.е проектобюджетът на Пловдив. От тях държавно делегираните са 226 млн. лв., а 192 млн. са местните приходи. Това съобщи зам.-кметът „Финанси и стопански дейности“ Величко Родопски по време на обществено обсъждане на проектобюджета за следващата година. 

Заради противоепидемичната обстановка то се проведе онлайн и в него се включиха над 150 души, използвайки платформата eGov box и официалната страница на Община Пловдив във Фейсбук.

Повечето пловдивски районни кметове поискаха допълнително финансиране по време обсъждането. 


Кметът на „Централен“ Георги Стаменов посочи, ще се за нужни още близо 2 милиона лева, по-голямата част от които за неотложен ремонт на бул. „Христо Ботев“ в отсечката от Стоматологичния факултет до Коматевския възел, както и за ул. „Любен Каравелов“. 

Допълнително финансиране за работа по благоустройство и ремонт на улици поиската и кметовете на „Тракия“, „Западен“, „Източен“ и „Северен“. От „Съюз за Пловдив“ поискаха  в бюджета да влязат средства за  ремонт на „Рогошко шосе“, а съветникът Костадин Георгиев от „Кауза Пловдив“ смята, че с близо 1 милион лева трябва да бъде купена нова техника на „Паркове и градини“.

Секретарят на общината Ангелина Топчиева определи ато рекорден определи броят на предложенията за допълнително финансиране, направени на днешното обсъждане. 

На 12 февруари проектът на годишния финансов план ще бъде внесен в Общинския съвет, заедно с всички предложения към него.

Проектобюджетът се очаква да бъде обсъден от съветниците в налачото на март.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

3-ма са обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Двама мъже и жена са заплашвали и изнудвали 46-годишна жена да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване на имотна вреда. прямо един от задържаните е повдигнато и обвинение за..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21