Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гимназисти с обща изложба "Пространствен дизайн"

Изучаващите специалността "Пространствен дизайн" в Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" показват  сътвореното от тях в обща изложба в галерия "Пловдив" (сградата на Пловдивския общински съвет). 

Това е първата представителна изложба в тази диспиплина, тъй като се преподава в Художествената гимназия едва от пет години.  Преподаватели на малките таланти са  Паулина Стоянова и Ивилина Коликова.

В експозицията със свои произведения ще участват ученици от 8 до 12 клас, а част от тях ще бъдат показани и във виртуална изложба в официалния сайт на училището. 

Събитието е организирано с подкрепата на Дружество на пловдивските художници и Община Пловдив. 


Галерия

Още от категорията

За изложбата "Аз съм Българка!"

Изложбата "Аз съм Българка!", която ще бъде открита утре, в Балабановата къща, е третата  част от едноименния проект на младия фотограф Радослав Първанов,който от 15 години се специализира в сферата на изкуството. Родом е от град Габрово. Отдаден на каузи, които популяризират България и българското . Фотографиите му, част от проекта, разкриват..

публикувано на 10.05.21 в 15:11

Кои са номинираните за наградите "Пловдив" тази година?

Станаха ясни номинациите за тазгодишните награди "Пловдив", които по традиция се връчват в навечерието на 24-ти май.  Церемонията ще бъде на 21 май в Дома на културата "Борис Христов".  Престижното отличие се връчва на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален..

обновено на 10.05.21 в 10:17

Преге - предаване за света на книгите, 08 - 14 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 08.05.2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Шедьоври на българския военен разказ. 384 стр., ок. 3А, Пергамент-Прес, 2021. Михаил Булгаков. Записки на младия лекар. 144 стр., ок. 3А, Нике, 2021. Силвия Морено Гарсия. Мексиканска готика. 280..

публикувано на 10.05.21 в 10:11

10 автори в третото четене по проекта "Писателите и Пловдив"

Третото четене по проекта „Писателите и Пловдив“ на Дружество на писателите ще се състои на 10 май от 18 часа в салона на сдружението на ул. Княз Александър I Батенберг.  В четенето участват Антон Баев, Любка Славова, Мариела Конова, Мария Илиева, Мими Михайлова, Мира Папо, Панчо Панчев, Спаска Попова, Стоян Терзиев и Татяна Белева. То..

публикувано на 10.05.21 в 07:08

Пазители на фолклора излизат на Античния театър

Средно училище „Любен Каравелов“ възражда духа на фолклорната традиция с концерт, посветен на излизането от изолацията от ковид кризата. Концертът „Пазители на фолклора“ ще се състои на Античен театър. Входът е с покани, заради противоепидемичните мерки. Тази година училището навършва 85 години от създаването си. А основната цел на концерта..

публикувано на 10.05.21 в 06:45