Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщат разрешителното за строеж, издадено на собственика на Адата

Областната администрация е върнала за преразглеждане гласуваното от пловдивския общински съвет разрешение за строеж върху терен от 48 декара в район Източен.

Припомням, че разрешението беше одобрено на заседание в началото на годината и е издадено на фирми управлявани от бизнесмена Ангел Куков, който наскоро купи остров Адата. 

Причините изтъкнати от областната управа за преразглеждане на разрешението са противоречие с правилата за строеж в град Пловдив. При така гласувания ПУП плътността на застрояване е 70%, при максимална от 50%, което позволява на собственика да строи върху 170 000 кв. м., а не в рамките на допустимите 106 000. 

Мотивите, с които областната администрация връща разрешителното съвпадат с тези, които  бяха изразени на заседанието от представителите на “Демократична България”. 

„Досега има приети редица ПУП-ове, които вече са влезли в сила и не може да бъдат отменени. За тези обаче, които сега се разглеждат и представят, трябва категорично да се прилага общият устройствен план и нормативните актове. По този начин се защитава обществения интерес на населението”, каза областният управител Дани Каназирева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

17-годишно момиче е в УМБАЛ "Св. Георги" след ПТП-то при с. Върхари

17-годишно момиче е настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след като пострада при тежка катастрофа по главния път от Кърджали към ГКПП Маказа, в района на село Върхари.  На този етап няма повече информация за състоянието й.  Общо четирима са приети за лечение в болници. Трима от тях са настанени в Отделението по анестезиология и..

публикувано на 12.05.24 в 16:49

С близо 20 % са се увеличили ягодовите насаждения в Кричим

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 % спрямо 2020 г. Земеделските стопани от района са първи в производството и предлагането на ягоди на пазара. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на 2-рото издание на фестивала на ягодата в гр. Кричим. Тя обясни, че през последните години..

публикувано на 12.05.24 в 15:08

Община Пазарджик няма разрешително за почистване на Марица

Община Пазарджик не разполага с комплексно разрешително за почистване на коритото на река Марица. Това затруднява отстраняването на гъстата растителност, която крие риск при евентуално покачване на нивото на водите през пролетния сезон. Общинското ръководство е стартирало процедурата за получаването на разрешително.  В момента коритото на..

публикувано на 12.05.24 в 12:42

Леко поскъпват някои основни храни, плодове и зеленчуци

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците от внос поскъпват с 3,5 на сто до 2,38 лева за килограм, а оранжерийните - с 6,7 на сто до 3,02 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 12.05.24 в 08:32

Ути Бъчваров готви на фестивала на ягодата в Кричим

Втори ден продължава фестивалът на ягодата в Кричим , който се провежда на площад „Обединение“.  Местни производители представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, има фолклорна програма и кулинарна изложба с дегустация.  Ути Бъчваров ще организира кулинарно шоу с рецепти на база ягоди. Една от тях ще бъде домашен сладолед. 

публикувано на 12.05.24 в 08:28