Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в структурата на администрацията

Предложение за промени в структурата на администрацията на бе внесено в Общинския съвет на Пловдив.

Трансформират се ресорите на заместник-кметовете по „Финанси, здравеопазване, стопански дейности, екология“,  „Европейски политики и социални дейности“,„Спорт и младежки дейности“ и на зам.-кмета по „Образование и бизнес развитие“ . С промяната те стават „Финанси и стопански дейности“, „Екология и здравеопазване“, „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ и „Спорт, младежки дейности и социална политика“.

Предлага се дейността на заметстник-кмета „Финанси и стопански дейности“ да бъде свързана с координиране и контрол  на  цялостната дейност на общината, с бюджетния процес и  счетоводната отчетност, с организирането и провеждането на обществени поръчки, с осигуряването на  правно-нормативното обслужване  на  звената в администрацията, с координирането и контролирането на стопанските дейности, управлението  и контрола при администрирането на местните данъци и такси. На пряко подчинение на зам.- кмет „Финанси и стопански дейности“ са: дирекция „Финансова политика“, дирекция „Счетоводство“, дирекция „Стопански дейности“, дирекция „Местни данъци и такси“, дирекция „Правно–нормативно обслужване“ и дирекция „Обществени поръчки“.

Заместник-кметът „Екология и здравеопазване“ ще се занимава с координирането и контролирането на дейностите по здравеопазване и опазването, възстановяването на околната среда и рационалното използване на природните ресурси, организация, координация и контрол на дейностите по чл. 66 от ЗМДТ. Звената, които ще бъдат на негово пряко подчинение са дирекция „Екология и управление на отпадъците“ и дирекция „Здравеопазване“.

На заместник-кмета “Образование, бизнес развитие и европейски политики“ ще бъде възложено да осигурява и контролира условията и организацията на дейностите в предучилищното и училищното образование в общинските училища и детски градини. Той ще координира изпълнението на политиката на общината по привличането на инвеститори в региона и насърчаване на сътрудничеството между бизнеса и образователните институции. Също така ще контролира цялостния процес по кандидатстването за финансиране по оперативни и международни програми, както и ефективността на изпълнението на реализиращите се проекти и програми с бенефициент Община Пловдив. Звената , които ще бъдат на негово пряко подчинение са: отдел „Образование“ и отдел „Бизнес развитие и европейски политики“.

Реализацията на политиката на общината по отношение на спорта и младежките дейности и ръководството и координирането в областта на социалната политика ще бъде възложена на заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, като  неговата дейност ще бъде подпомагана от дирекция „Социална политика“ и отдел „Спорт и младежки дейности “.

С промяната в структурата не се предвижда увеличаване на числеността на персонала в общинската администрация, но се предлага съществено намаляване на разходите за администрация от местния бюджет. Финансираните до момента 130 щатни бройки от местни приходи ще бъдат намалени на 25.  Общата численост на общинската администрация остава непроменена, като с предлаганото изменение ще се освободят средства за други дейности или услуги от местен характер.

Предложението е новата структура на Община Пловдив да влезе в сила от 1 март 2021 г.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

69-годишен мъж пострада при пожар в Карлово

69-годишен мъж е пострадал при пожар в Карлово.  Oгънят е засегнал къща на ул. "Република". Възникнал е в понеделник следобед.   Потушен с един пожарен автомобил от карловската служба.  Пожарникари, лесничеи и добрволци се включиха в потушаването на пожар на сухи треви, храсти и широколистна гора  край доспатското село Бръщен.  Огънят..

публикувано на 30.07.24 в 09:01

С разпити на свидетели продължава делото "Дебора"

С разпити на свидетели в районния съд в Пловдив продължава делото „Дебора“.   Четвъртото заседание трябваше да се проведе в началото на този месец, но бе отменено за днес, заради ангажименти на защитниците на подсъдимия Георги Гергиев.   Той е обвинен в нанасянето на прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи за убийство на..

публикувано на 30.07.24 в 08:37

Арсенал от димки е иззет на Колежа, двама полицаи пострадаха в мелето

Огромно количество военни димки, фойерверки, факли са иззети от стадион "Христо Ботев", на който снощи се игра пловдивсокото дерби, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Същевременно от МВР съобщиха, че през контролно-пропускателните пунктове на стадиона през щателна проверка са преминали около 13700 зрители. Двама полицаи..

обновено на 29.07.24 в 13:29

Арестуваха рецидивист, убил приятелката си в хотел в Пазарджик

29-годишна жена от пловдивското село Триводици е убита в хотел в Пазарджик. Тялото й, прободено на няколко места, е намерено в коридора на хотела от персонала. За убийството е задържан 35-годишен мъж от Септември, с когото жената е живяла преди време.  Убиецът, който имал криминално минало, е установен и задържан в резултат на усърдна работа на..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

ПП-ДБ се усъмниха в злоупотреби за 3 млн.лв. в "Чистота" и "Паркове и градини"

Общинските съветници от ПП-ДБ Добромира Костова и Николай Гюров извършиха проверка на ремонта за 3 милиона лева на базите на общинските предприятия Чистота и Паркове и градини. Проектът беше финансиран с част от 30 милионния заем, изтеглен по времето на Здравко Димитров по ОП „Региони в растеж“, и беше изпълнен с цел подобряване на..

публикувано на 29.07.24 в 10:23