Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

67 машини и 400 работници на "Чистота" срещу снега в Пловдив

67 машини продължават да почистват улиците на Пловдив от  неспиращия да вали сняг. Към момента няма заледени участъци, всички улици са проходими, съобщават от ОП „Чистота”.

"Снеговалежът започна снощи около 20:00 часа. Минути след това 25 разпръсквача излязоха от базите на „Чистота” и фирмата подизпълнител КМД, за да обработват настилките със сол и калциев дихлорид. В снегопочистването се включиха и 42 снегорина. Оттогава работата не е спирала, тъй като обилният сняг за кратко време натрупва нова снежна покривка", информира директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев. По думите му, когато се обработят основните пътища, ще се влезе и в по-малките улици.

Всички около 400 служителки ръчен труд от рано сутринта обработват автобусните спирки, подлезите, тротоарите и другите пешеходни зони.

Очаква се снеговалежът да спре около 20:00 часа тази вечер. Натрупаната в Пловдив снежна покривка е над 15-20 сантиметра, температурата е минус 6 градуса.

От рано сутринта и екипи на „Градини и паркове” чистят алеите в Цар-Симеоновата градина, а вече се работи и в парк „Лаута”, на Бунарджика и Гребната база.

„Всичките ни работници са на линия. Няма да чакаме снегът да спре и чак тогава да започнем почистването, защото ще се натрупа огромна снежна маса. Влизаме с техника и работници и в другите големи зелени пространства”, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Чуйте Димитър Георгиев в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен , съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

обновено на 21.07.24 в 13:41

Възможни бури и гръмотевици за днес

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли. Жълт код за валежи е обявен за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Силистра, Русе, Габрово, София-област, София-град, Кюстендил. Жълт код за високи температури е обявен за областите Бургас, Ямбол, Кърджали,..

обновено на 21.07.24 в 13:40

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Продължава гасенето на горския пожар в района на прохода Беклемето. При огнеборците дойдоха служебният премиер Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от кризисния щаб на Община Карлово начело с..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03