Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата в малките населени места от утре в клас, от 1 март отварят ресторантите

Премиерът Бойко Борисов в Исперих
Снимка: Правителствен пресцентър

„От 1 март задължително отваряме ресторантите, а от утре пускаме учениците от всички паралелки в малките населени места да учат присъствено“. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих. 

Заповед на здравния министър

За присъственото обучение излезе и заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Занятията ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки и в съответствие с насоките за работа в системата на училищното и предучилищното образование в условията на ковид, изготвени от двете министерства - на образованието и науката и на здравеопазването. 

Училищата в пловдивска област

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова съобщи, че е изпратила указания на директорите на 193-те училища в областта с по една паралелка на випуск и очаква информация колко от тях ще приемат всичките си класове от утре. По думите й, заради лошото време по решение на директорите някои от тях може да отворят врати за всички ученици във вторник. За някои след съгласуване с инспектората и по решение от него – е възможно децата да се върнат в клас и в сряда.

Медиците ще си получат парите 

Бойко Борисов изказа благодарност към медицинските екипи в страната за работата, която вършат не само за справяне с новия вируса, но и за лечението на всички останали заболявания. „Много голямо благодаря! С финансовия министър ви гарантираме, че до 28 февруари ще си получите парите за работата на първа линия и увеличението на заплатите“, категоричен бе още премиерът.

Във фейсбук страницата си той окачестви нивата на заболеваемост у нас като "добри".

Доц. Ангел Кунчев с коментар за предстоящото отваряне на заведенията на 1 март 

Във връзка с препотвърдения ангажимент за отварянето на заведенията, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви в предаването „Неделя 150“, че никой не може да направи точна прогноза кога ще се случи това.

„Това беше един от най-засегнатите сектори и аз виждам колко негативна енергия натрупваме и какво нетърпение да започнат нормално работа. Но, ако цифрите вървят нагоре, според мен това няма как да се случи. А кога точно ще стане, наистина ми е трудно да кажа. Дай боже да преминем този пик и да започне намаление на случаите. Има такива признаци“, заяви Кунчев. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен , съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

обновено на 21.07.24 в 13:41

Възможни бури и гръмотевици за днес

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли. Жълт код за валежи е обявен за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Силистра, Русе, Габрово, София-област, София-град, Кюстендил. Жълт код за високи температури е обявен за областите Бургас, Ямбол, Кърджали,..

обновено на 21.07.24 в 13:40

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Продължава гасенето на горския пожар в района на прохода Беклемето. При огнеборците дойдоха служебният премиер Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от кризисния щаб на Община Карлово начело с..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03