Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш директор на болницата в Пазарджик с условна присъда

| обновено на 19.02.21 в 13:01

Бившият директор на пазарджишката многопрофилна болница д-р Пенко Кацарски получи осем месечна условна присъда, с три години изпитателен срок, заради платени, но не извършени ремонтни дейности в здравното заведение. Присъдата е на окръжния съд.

Магистратите решиха, че д-р Кацарски не е изпълнил задълженията си на ръководител и при условията на продължавано престъпление е допуснал плащане на строително-монтажни работи на стойност над 85 хиляди лева. Част от приемно-предавателните протоколи са подписани от некомпетентни технически лица, а други са и без подпис на възложител за приемане на дейностите.

Сумите, на пет транша, е получил едноличен търговец, а плащанията са извършени в периода от юни 2011 до юни 2013 година. 

Бившият директор на болницата, който управляваше здравното заведение от 2009-та до 20013-та година, ще трябва да заплати и глоба от 5 хиляди лева, както и разноските по делото.

Това е втора условна присъда за д-р Кацарски. Преди три години той получи от пазарджишкия окръжен съд, две години условно, със три годишен изпитателен срок, заради ощетяване на болницата с 590 хиляди лева. И в двата случая, д-р Кацарски твърди, че е действал в полза на болницата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24