Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В РЗИ - Пазарджик и Смолян ваксинират и през уикенда

| обновено на 20.02.21 в 14:11

Желаещите да се ваксинират срещу КОВИД-19 в Пазарджишка област могат да го направят и през уикенда, съобщават от РЗИ.

Имунизационният кабинет в здравната инспекция ще работи през почивните дни. Желаещите да се имунизират /събота и неделя/ трябва да си запишат час на следните телефони:

Д-р Св. Михайлова – директор на Дирекция „Обществено здраве“ – 0885 07 88 96;

Ир. Атанасова – началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ – 0898 85 18 85.

Наличната към момента ваксина е на AstraZeneca.

Вчера в имунизационния кабинет на РЗИ - Пазарджик и в мобилните екипи на здравната инспекция са имунизирани 104 души, а общо за областта вчера - 561 желаещи, допълват от здравната инспекция.

От днес в имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян с ваксината на „АстраЗенека“, ще се ваксинират всички желаещи, независимо попадат или не в целевите групи по фази І-V от Националния ваксинационен план. Това съобщи директорът на здравната инспекция д-р Мими Кубатева. 

Гражданите могат да се записват на телефони: в работно време от понеделник до петък 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 или по всяко време на мобилен 0884 495765.

Д-р Кубатева призова гражданите да се възползват и ваксинират.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жителите на Павелско на протест срещу безводието

Жители на родопското село Павелско, община Чепеларе излизат на протест срещу сериозния воден проблем. Местните хора се канят да блокират пътя Павелско – Асеновград заради безводието в селището. След въведения воден режим направена проверка на ВиК и администрацията сочи, че към днешна дата водоемите в района са пълни с общо 460 кубика вода при..

публикувано на 25.08.24 в 08:08

Огнеборците угасиха пожар във вилната зона на Белащица

Пожар във вилната зона на пловдивското село Белащица горя снощи. Огънят е потушен след намесата на пожарникарите и с помощта на местните жители. Горенето тръгнало от частен имот и бързо обхванало района на близките къщи, но бързата намеса на огнеборците предотвратила по-сериозни щети. Огънят е напълно потушен, като няма опасност за..

публикувано на 25.08.24 в 07:44

Мирно шествие проведоха украинските бежанци в Пловдив

Мирно шествие под надслов „С Украйна в сърцето!“ се проведе тази вечер в Пловдив. То тръгна от дом „Левски“ на Главната и завърши пред общината.   Организатор на събитието за  33-та годишнина от независимостта на Украйна е фондацията на Наталия Елис. Тя заедно с деца и жени, пристигнали в Пловдив, заради войната в Украйна откриха и поддържат..

обновено на 24.08.24 в 23:53

Транспортираха спешно с въздушна линейка жена от Смолян в Пловдив

Медицински хеликоптер кацна на стадиона в смолянския квартал Райково, за да транспортира спешно жена с тежка черепно-мозъчна травма.    Спасителна мисия е по искане на спешното отделение на болницата в Смолян Жената е получила и кръвоизлив в мозъка. Интубирана е. Страда от епилепсия.   Била е намерена паднала на земята в дома си, където живее сама,..

публикувано на 24.08.24 в 15:35

Доспат празнува и събира чешмари край язовира

Хиляди хора събра местността Събора край язовир Допсат за празника на града, чешмарите и фестивала на народното творчество.  Тържествата преминават под знака на 50-годишнината от обявяването на Доспат за град. Чешмарството е уникално за пределите на Родопа планина, приема се като част от гостоприемството на родопчани. Всеки от чешмарите разказва..

публикувано на 24.08.24 в 14:25